Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Femeia cu peste 200 de procese la instanțele sucevene

judecatorO femeie din Pătrăuți are deschise nu mai puțin de 228 de procese la instanțele sucevene. Fostă lucrătoare la Primăria din Pătrăuți, Maria Făgăraș atacă instituțiile locale, județene și naționale pe trei coordonate: moartea soțului ei, care ar fi făcut atac de cord din cauza fostului primar al localității, faptul că a fost dată afară din Primărie acum cinci ani printr-o evaluare necorespunzătoare și fiindcă pentru terenurile cuvenite spre expropriere la șoseaua de centură despăgubirile au fost obținute de alte pesoane decât cele îndreptățite, inclusiv familia Făgăraș. Mai sunt și alte acuzații, inclusiv de crimă, pentru care Maria Făgăraș a depus plângeri la organele de anchetă sau direct la instanță, potrivit Obiectiv de Suceava.

like-facebookConform Portalului Instanțelor de Judecată, persoana care are cel mai multe procese pe rol din județul Suceava este o femeie din comuna Pătrăuți. pe nume Maria Făgăraș. In acest moment are pe rolul instanțelor sucevene 228 de procese, în care sunt învinovățiți pe rând fostul primar și actualul primar al comunei, fostul și actualul secretar precum și în majoritate mai toți foștii și angajații din Primăria Pătrăuți, identificați ca vinovați în consiprații care au dus la moartea soțului ei, dar și altor persoane din comuna Pătrăuți. Camera de lucru a Mariei Făgăraș are mobilierul acoperit cu dosare în lucru. Inr-o altă cameră ar mai avea alte documente, îndosariate într-o bibliotecă greu de pus în valoare.

Vinovații pentru situația în care se află ar fi cei din conducerea primăriei, care nu i-au dat dreptate când dânsa a cerut-o, când în calitate de referent în cadrul Primăriei Pătrăuți, a dorit să devină secretar la primăria din localitate. Maria Făgăraș a câștigat și un proces în acest sens, la o primă instanță, singurul de altfel din cele 228 de acțiuni pe care judecătorii suceveni, de la toate nivelele de judecată au trebuit să le analizeze pentru a clarifica situația Mariei Făgăraș.

Pentru a clarifica statutul juridic al femeii care a lucrat în sistemul public aproape trei decenii, trebuie adăugat că ofensiva împotriva primăriei Pătrăuți, a foștilor și  actualilor primar, a foștilor și actualilor funcționari a fost pornită după ce soțul ei, lucrător în primăria Pătrăuți, a murit în urma unui atac de cord, în mandatul primarului Dragoș Jureschi. Maria Făgăraș l-a indicat ca vinovat pe primarul de la acea vreme  pentru că, susține dânsa, nu i-a oferit dreptate în disputa privind terenurile de pe șoseaua de centură din zona Pătrăuți.

Maria Făgăraș a explicat că sunt trei mari problem: “Cea mai gravă provine de la decesul soțului, în 2008, eu fiind atunci referent la registrul agricol. Atunci a început procedura pentru exproprieri la șoseaua de centură. Noi fiind cu teren acolo. Eu îl acuz pe fostul primar Jureschi Dragoș, care este și cumătru cu mine, care a spus că trebuiau făcute acte fictive la diferite proprietăți care au venit cu bani. Soțul meu care avea și el teren acolo, peste 11 hectare și a fost un conflict, a luat tot Pătrăuțiul, Făgăraș (familia, n.r.) nu a luat. Astăzi spun că atunci că atunci nu știam minic fiindcă eram proastă, dar astăzi spun că cercetarea vizând accident prin înec,  nu este cofirmată de autopsie care să găsească apă în corp. Adevărul este că el bea un pahar de rachiu, dar era un salariat foarte bun, pe care îl regretă tot satul. Dar eu asta spun, că orice om înecat trebuie să aibă apă în corp. Dacă nu are, pot suspecta anumite ipoteze. Oricum, după ce soțul meu a murit în 2008, în 2010 am fost dată afară din instituție. M-au băgat de trei ori în comisie administrativă fiindcă aș fi făcut fapte grave. N-am făcut nicio faptă gravă. S-au întrunit doi-trei consilieri  și m-au destituit din funcție. Al treilea motiv este cel pe care l-am spus deja, cu centura. Eu sunt pe hartă, nu s-a modificat harta, sunt pe amplasamente și astăzi” (este vorba de terenuri aflate în prezumtiva proprietate a familiei Făgăraș, n.r.). Maria Făgăraș a mai explicat cum în 1990, lucrând la primăria Pătrăuți, împreună cu un preot din parohie, au “luat 140 de hectare” de la fostul IAS. Acestea sunt principalele date ale problemelor ce au generat sutele de procese inițiate de Maria Făgăraș împotriva foștilor colegi de muncă de la primăria Pătrăuți, fostului și actualului primar, fostului și actualului secretar, lucrătorilor din Prefectura Suceava, Consiliului Județean șI, în general,  împotriva tuturor celor care nu sunt de acord cu opinia domniei sale.

Pe scurt, familia Făgăraș a redobândit cam 9 hectare  din cele 11 revendicate, Maria Făgăraș are un fiu de peste 30 de ani care locuiește împreună cu ea, al doilea, mai tânăr, lucrând în străinătate.

In casa veche a familiei  Făgăraș, atestată în localitate ca fiind construită la jumătatea veacului al XIX-lea, în sufragerie atârnă din tavan o lustră care poate să ateste vechimea imobilului.

Cum am spus, din cele 228 de procese inițiate de Maria Făgăraș la felurite instanțe din județul Suceava, numai unul, este drept, nu foarte important a fost câștigat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*