Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Individ ridicat de polițiști dintr-o pădure, reținut pentru furt

retinutUn bărbat de 58 de ani din municipiul Dorohoi, județul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, luni, de polițiștii suceveni, fiind cercetat pentru furt.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, luni, o persoană din comuna Voitinel a sesizat faptul că la o locuinţă vecină a pornit alarma, existând suspiciunea că acea locuinţă a fost spartă. La faţa locului s-a deplasat  echipajul din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, care l-a identificat în zonă pe Constantin Nechita, bărbat de 58 ani, din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani.

Cu ocazia cercetării locului faptei şi din verificările efectuate, s-a constatat că imobilul în care s-a pătruns nu este locuit, proprietarul fiind plecat în străinătate. În curte, poliţiştii au observat urme de încălţăminte, prin exploatarea acestora, identificând persoana bănuită de comiterea faptei, care se refugiase prin spatele casei spre o zonă împădurită.

Bărbatul găsit şi reţinut de poliţişti a recunoscut fapta săvârșită, declarând că în 11.01.a.c. s-a deplasat din oraşul Vicovu de Sus, apoi pe raza comunei Horodnic de Sus şi la ora 21.20, profitând de zona izolată şi întuneric, a pătruns pe poarta de acces în curtea imobilului şi apoi in imobil, dar, fiind depistat de senzorul de mişcare, a activat sistemul de alarmă acustic. Ca urmare a alarmei declanşate, nu a sustras bunuri.

„În cauză, s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea tentativă la infracţiunea de furt calificat, ce urmează a fi soluționat procedural de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea. Faţă de bărbatul de 58 de ani s-a luat măsura reţinerii pe timp de 24 de ore în baza ordonanţei de reţinere, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi luare a unei masuri preventive.  În baza ordonanţei de reţinere cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava. Poliţiştii continuă activităţile de cercetare penală pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi asigurarea materialului probator în cauză, urmând ca la finalizarea acestora să se dispună procedural prin unitatea de parchet competentă”, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*