Joi 23 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Companiile de telefonie și internet, dar și E.on, în topul reclamațiilor sucevenilor. Vezi cea mai mare amendă dată de CJPC!

telefon fixCompaniile de telefonie și internet, dar și furnizorul de energie electrică E.On, se află în topul reclamațiilor sucevenilor la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava.

În privința furnizorilor de telefonie mobilă, internet și televiziune prin cablu au fost depuse 178 de plângeri, dintre care 89 împotriva “Telekom Comunication”, 65 împotriva “Orange România” și doar zece împotriva „Vodafone”. Oamenii s-au arătat nemulțumiți de refuzul agentului economic de a rezilia contractul, perceperea abuzivă a contravalorii abonamentului, în condițiile în care contractul era deja reziliat, valoarea nejustificată a facturii de prestări servicii telefonice, în condițiile în care cartela a fost defectă, deci petentul nu s-a putut folosi în acea perioadă de serviciile de telefonie mobilă, prelungirea în mod abuziv a contractelor, telefoane aflate în perioada de garanție cu multiple defecte.

like-facebook119 suceveni au reclamat la CJPC compania E.on, dintre care 50 au fost reclamații întemeiate. Sucevenii s-au arătat nemulțumiți de facturarea incorectă a cantității de energie electrică consumată în mod real de către consumatori până la emiterea facturii de regularizare, debranșarea abuzivă, întreruperi neanunțate în rețeaua de furnizare care determină defectarea aparatelor electrocasnice interioare sau a unor rețele de calculatoare, solicitarea abuzivă a  taxei de rebranșare. Comisarii de la Protecția Consumatorului au aplicat șapte amenzi, în valoare de 39.000 de lei.

65 de suceveni au reclamat compania Orange, 46 având câştig de cauză, zece reclamaţii pentru Vodafone, dintre care patru întemeiate. Comisarii suceveni au aplicat 7 amenzi în valoare de 39.000 de lei. Cea mai mare amendă a avut un cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea în 15 zile a unor măsuri impuse de CJPC Suceava în urma unui control.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*