Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Tatăl copiilor răpiți din sânul familiei de autoritățile norvegiene este bucovinean. Un senator sucevean condamnă societatea norvegiană

marius bodnarescuTatăl celor cinci copii răpiți din sânul familiei de autoritățile din Norvegia este bucovinean. Marius Bodnariu este din comuna Iaslovăț. Atât el, cât și soția sa, din Norvegia, își strigă disperarea după ce statul norvegian le-a luat copiii după ce directoarea școlii în care aceștia învățau a făcut plângere la Protecția Copilului pe motiv că aceștia ar fi abuzați de părinți.

Potrivit lui Marius Bodnariu, după sesizarea directoarei, Serviciul de Protecţia Copilului a contactat şcoala, cabinetul medical din cadrul şcolii şi medicul de familie, susțin jurnaliștii de la Adevărul. Aşa s-a descoperit că, în 2014, asistenta de la dispensarul şcolar ar fi primit un telefon potrivit căruia Naomi, una dintre fetiţele familiei Bodnariu acuza dureri la spate, susţinând că „a lovit-o mami cu piciorul”. În ciuda acestei situaţii, părinţii nu au avut atunci niciun fel de probleme, constatându-se că nu este o lovitură, ci o julitură. De altfel, când au regăsit acest lucru în acuzaţiile aduse la adresa lor, părinţii şi-au amintit ce s-a întâmplat.

like-facebookServiciul meu îmi oferă posibilitatea unui program mai flexibil şi sunt situaţii în care mergeam mai târziu pentru a o ajuta pe Ruth cu pregătirea copiilor de şcoală. În acea dimineaţă, chiar eram acasă când Naomi a alunecat pe scări şi s-a lovit destul de rău. Soţia, fiind asistentă medicală pediatră a constatat că nu e nimic grav şi fetiţa poate merge la şcoală. Nu ştim de unde a scos Naomi povestea cu loviturile”, a declarat Marius Bodnariu.

Acesta a mai spus că dovedirea faptului că fetiţa a avut atunci o julitură şi nu o vânătaie, a determinat Barnevernet să corecteze acest lucru. Cu toate acetea, autorităţine norvegiene au considerat că părinţii trebuie să rămână departe de copii.

„Nu ştim nici noi ce îi îngrijorează cel mai mult. Dacă recunoşti că i-ai aplicat corecţii fizice minore, pe care nu le consideri grave, înseamnă că ceva nu e în regulă cu tine. Faptul că normalizezi o astfel de situaţie înseamnă că eşti în neregulă. Nu am putut să recunoaştem toate acuzaţiile care ni s-au adus. Sunt lucruri despre care eram foarte şocaţi să auzim că puteau veni de la copiii noştri. Faptul că am recunoscut ceva, a fost bine, dar faptul că nu am recunoscut tot, i-a întărâtat”, a mai declarat, pentru Adevărul, Marius Bodnariu.

steliana mironCazul acestei familii a stârnit un val de reacții atât în România, cât și în Norvegia. Senatorul sucevean Steliana Miron a sesizat în mai multe rânduri drama familiei și a condamnat indiferența societății norvegiene. Ea a făcut interpelări către ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, să intervină pentru familia Bodnărescu.

La o ceremonie de înmormântare în Vicovul de Sus – Bivolărie, un pastor din municipiul Suceava care tocmai in acea trista zi se întorsese din capitala Norvegiei a mărturisit celor prezenți drama familiei Bodnariu. Strigatul de durere, de disperare a familiei creștine Bodnariu l-am transmis și eu direct de la tribuna Senatului României, în data de 7 decembrie, ministrului de externe al României. Acest strigat a făcut să tresară aproape întreaga clasa politică și mare parte din media romanească. O comisie parlamentară se va duce la Oslo! Astăzi, poporul român creștin este solidar cu familia Bodnariu. Nu pot înțelege un lucru: Familia Bodnariu este o familie mixtă. Soția este norvegiană, iar soțul este român bucovinean din comuna Iaslovăț. De ce societatea norvegiană este atât de indiferentă,de inumană, în fața acestei nedreptăți? Oare nu pot fi și ei Oameni?!”, susține Miron.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*