Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Proiectul privind împărțirea fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale, respins de consilierii județeni

cj suceava (1)Consilierii județeni au respins, vineri, în ședința extraordinară, proiectul privind repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2016. Consilierii județeni liberali au susținut că sumele nu sunt repartizate corect.

like-facebookVicepreședintele PSD, consilierul județean Cristina Teodorovici, s-a abținut de la vot. Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că vicepreședintele PSD, consilierul județean Cristina Teodorovici, nu a dat nicio explicație față de votul negativ dat vineri, în deliberativ vizavi de proiectul de privind reapartizarea pe unitățile administrative-teritoriale din județul nostru și a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2016 pecum și estimările pentru anii 2017-2019.

Nu a explicat nimeni. Aici nu sunt voturi poltice. Eu cred că votul în plenul CJ se face așa cum trebuie. Adică după credința fiecăruia. Nu au fost vreodată abordări imperative chiar dacă au fost declarații politice. Vreau să discut cu consilierii județeni.Vreau să vedem data viitoare ce putem face pentru că au fost și mulți absenți. O să am o discuție cu toți consilierii județeni din nou. Nu tratez lucrurile individual. În CJ Suceava deciziile s-au luat 98 la sută unanim. Dacă am reușit 98 la sută să conving și doar 2la sută nu,zic că este în regulă. Am o abordare nepolitică în Consiliul Județean. Și după votul de stăzi, am încercat să explic unor colegi asupra modului cum am întocmit această repartizare și de a ține cont de nevoi. Eu am o gândire pozitivă în ceea ce fac”, a spus Nechifor.

Șeful administrației județene crede că până la viitoarea reuniune de deliberativ județean „va convinge mai bine colegii”, precizând că are sentimentul că nu toți au înțeles foarte bine.

„Atunci când privește rapi câteva hârtii am văzut că și abordarea ușor iritată că 11 localități nu primesc nimic. Nu au cum primi pentru că mulți din cei care cer 0 îi dai 0”,  spus Nechifor.

Consilierii judeţeni suceveni au respins proiectul privind împărţirea fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale. Au fost înregistrate 17 voturi pentru, nouă împotrivă şi patru abţineri. Pentru aprobarea proiectului amintit anterior trebuiau să fie 19 voturi pentru.

„Sunt foarte mulțumit și mă repet că 98 la sută din voturi au fost unanime.Voi lua măsuri cu cei care au numărat voturile. Nu este normal să numărăm de trei ori. La un moment dat s-a luat în discuție și votul electronic. Este a doua oară când s-a întâmplat lucru acesta”,  a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*