Joi 23 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Vasile Ilie a propus ca CJ să aloce bani pentru acoperirea unei rate anuale la proiectul de Management al Deşeurilor. Vezi reacția lui Nechifor!

cj suceava (9)Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, susține  că nu a înțeles amendamentul pe care colegul său din deliberativ, liberalul Vasile Ilie, care este și liderul de grup al acestui partid, l-a prezentat în ședința CJ de vineri.

Amendamentul propus de Vasile Ilie, fost vicepreședinte al CJ în mandatul trecut nu a trecut. Ilie susținea ca administraţia judeţeană să aloce bani pentru acoperirea unei rate anuale la proiectul Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor-SMID de către cele 47 de primării pe care Consiliul Județean le-a dat în judecată pentru neplata contribuţiei.

like-facebookPreşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a spus că acest lucru nu este corect şi că dacă s-ar fi votat amendamentul, atunci instituţia risca să fie acţionată în instanţă de celelalte peste 60 de primării care s-au achitat de obligaţie.

„Adică, cum să dăm o rată anuală … La Gura Humorului sunt cinci rate anuale neplătite. În afară de faptul că nu am înțeles acel amendament, nu este legal. Discutăm în 2016 despre niște contribuții financiare care erau obligatorii de plătit până în 2015. De asta suntem acum în instanță cu 47 de localități cu procese care nu au achitat în totalitate. Ar fi fost complet incorect ca cei 64 care au plătit ce vină au? Dacă erau toți orientați ca și cei 47 atunci blocam totul din prima. Nu sunt dați în instanță decât într-o formulă de cerere prealabilă de a acționa în instanță”, a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*