Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Peste 1.000 de controale ale comisarilor Gărzii de Mediu în 2015. Vezi ce amenzi au dat!

garda de mediu suceavaComisarii Gărzii de Mediu Suceava au desfăşurat, în 2015, un număr de 1.012 de acţiuni de control, dintre care 446 planificate, iar 536 neplanificate. În total, 676 au urmărit poluarea industrială, face cunoscut şeful instituţiei, Adriana Iordache, precizând că alte 336 de inspecţii au vizat respectarea reglementărilor legale privind biodiversitatea, biosecuritatea şi ariile naturale protejate.

like-facebookComisarul şef susține că nu mai puţin de 225 de inspecţii s-au axat pe verificarea sesizărilor şi petiţiilor primite pe adresa instituţiei, 8 s-au concentrat pe realizarea măsurilor impuse cu prilejul descinderilor anterioare, în timp ce 39 de acţiuni s-au întreprins ca urmare a autosesizării.

De asemenea, 169 de controale au fost dispuse de Comisariatul General al Gărzii de Mediu; 5 inspecţii ai fost impuse de investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului; 8 inspecţii s-au operat pentru identificarea unor obiective noi, 2 inspecţii au avut scopul verificării modului de respectare a condiţiilor impuse prin actul de reglementare şi încă 80 de verificări au fost întreprinse împreună alte autorităţi.

Pe durata anului 2015, comisarii judeţeni de mediu au constatat 154 de sancţiuni contravenţionale, aplicând 77 de avertismente şi dând 77 de amenzi, acestea din urmă în valoare totală de 1,028 de milioane de lei. În 12 cazuri, lucrătorii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu au procedat la suspendări de activitate, iar pentru încă 2 s-a făcut propunerea de suspendare a actelor de reglementare. Într-o singură situaţie, s-a impus măsura desfiinţării lucrărilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*