Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Șeful județului: Primăria Vatra Dornei mai poate asigura căldura până la final de ianuarie

nechifor (2)Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că la Vatra Dornei situația în ce privește încălzirea orașului este complicată.

like-facebookÎmi pare foarte rău că nu am reușit astăzi să dăm deja bani pentru municipiul Vatra Dornei. Gândisem un plan cu primarul de acolo și câțiva colegi consilieri în două etape. Nu a fost să fie astăzi, dar urmează o nouă ședință. Pentru că la Vatra Dornei avem o situație mai specială în perioada Crăciun până după Anul Nou au fost un număr de patru nopți consecutiv  cu temperaturi severe, de -23 grade, în condițiile acelea tot sistemul de producție de atransport și distribuție a agentului termic a funcționat la maxim. Sunt la dispoziția municipalității pentru că Primăria Vatra Dornei asigură acest serviciu public prin companie locală. Are trei cazane de încălzire termică. E vorba de două cazane pe biomasă, unul care funcționează pe deșeuri de lemn, tocătură și unul pe rumeguș, și un cazan pe CLU. Stoguri de rumeguș există suficiente, problema este că rumegușul nu este în totalitate uscat și asta presupune că randamentul termic în centrala pentru rumeguș este scăzut, iar funcționarea în parametri maximi…Din păcate se depune cenușă astfel centrala poate suferi defecțiuni. Cazanul de CLU nu are suficient carburant pe stoc. Primăria mai poate asigura căldura până la final de ianuarie, mai are 24 de tone. Primăria Vatra Dornei nu are resursa financiară disponibilă să poată asigura căldura. Chiar dacă serviciul de asigurare a căldurii este unul exclusiv local am încercat să găsesc soluții în acest sens”,  a spus Nechifor.

Potrivit șefului administrației județene, sunt două variante pentru rezolvarea acestei situații deloc neplăcute de la Vatra Dornei.

„La Vatra Dornei aveam alocați aproape 7 miliarde de lei vechi, bani necesari pentru a cumpăra carburanți. Din păcate nu s-a putut întruni o majoritate de voturi în CJ, iar o altă variantă ar fi final de lună, undeva 29 ianuarie, când vom avea ședința de buget, în care o să și constituim fondul de rezervă din care am cerut un vot consultativ din partea colegilor consilieri pentru a asigura sumele pentru Dorna pentru a-și putea cumpăra combustibil. Nu vreau să accept și o să am o legătură permanentă cu primarul, cu oamenii din Dorna, reprezentanții structurilor hoteliere, agenți economici și vreau să găsim soluții rapide. Sper să trecem ședința de CJ mai repede cu echilibrarea bugetelor pentru că fiecare localitate așteaptă bugetul. Pentru că nu a fost o majoritate, nu putem da către localități sumele care sunt pentru ei disponibile. Sper ca în scurt timp să putem relua ședința”,  a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*