Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

FOTO! Cămin Cultural de peste 700.000 lei, inaugurat la Voitinel

voitinel (19)În comuna suceveană Voitinel a fost inaugurat, joi, Căminul Cultural, obiectiv pe care comunitatea îl aștepta de multă vreme. Proiectul a fost derulat prin Compania Națională de Investiții și a avut o valoare de 710.000 lei. Slujba de sfințire a fost oficiată de preotul Căpitan Vasile Cristina. Sătenii au ținut să fie prezenți cu mic, cu mare să participe la inaugurare mai ales că edilul comunei, Maria Pleșca, dar și deliberativul local a pregătit un spectacol de excepție cu Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”din Suceava. În program a fost inclus și un program de colinde și cântece religioase susținut de un grup de copii îmbrăcați în costum popular tradițional din comună, pregătiți de instructor Dascălu Crăciun Nicolae și prof. Cârdei Vasile.

voitinel (41)„În 2014 am depus cerere pentru finanțarea acestui cămin în vederea reabilitării pe programul ,,Reabilitare și Modernizare Cămine Culturale,, la CNI , dat fiind faptul că vechea clădire data din 1957 și sub nicio formă nu mai putea fi folosită. În ultimii ani chiar a fost închisă pentru că exista riscul părbușirii tavanului. În 2015,dosarul a fost selectat și lucrările au demarat destul de repede. Ca urmare a bunului constructor care l-am avut, lucrările de reabilitare și modernizare au decurs poate mai mult decât ne-am fi așteptat și nu numai ca termen de execuție ci și din puncte de vedere calitativ . Nu au fost întârzieri iar calitatea lucrăriloe este foarte bună. Partea de cofinanțare a Primăriei a fost de 10 la sută, constând în investiții referitoare la amenajarea curții interioare, realizarea racordurilor electrice cât și racordarea la utilități dar pe partea de exterior a clădirii. Tot ce ține de obiectivul ,,Cămin Cultural,, a fost finanțat de Compania Națională de Investiții. Clădirii așa cum prevedea studiul prin program trebuia să-i fie păstrată amprenta la sol și arhitectura, fiind reabilitată și modernizată în întregime. Amintim aici între altele grupuri sanitare, finisări interioare și exterioare,tâmplărie, pe extindere a fost făcut un corp de clădire , o cameră pentru centrală termică și două cabine pentru schimb artiști sau alte persoane ce vor evolua pe scena căminului nostru. Obiectivul este dotat cu mobilier și aparatură de sonorizare. Căminul va găzdui spectacole, evenimente culturale pentru cetățenii comunei. E un pas înainte pentru comunitate pentru că era nevoie de un asemenea obiectiv”,  ne-a spus primarul comunei Maria Pleșca.
Artiști de valoare, spectacol de excepție

Ansamblul Artistisc Profesionat „Ciprian Porumbescu”, prin artiștii de valoare, între care Margareta Clipa, George Finiș și Lucica Păltineanu au ridicat localnicii în picioare și au fost adunat ropote îndelungi de aplauze.

Un spectacol de două ore care i-a făcut pe oamenii locului să simtă valoarea tradițiilor și a folclorului bucovinean.

„Dacă și părintele de la biserică a stat până la sfârșitul spectacolului înseamnă că îi place ceea ce a văzut”, a spus interpreta de muzică populară Margareta Clipa, unul dintre artiștii care au ridicat tot căminul cultural în picioare.

Sătenii au fost foarte bucuroși că au văzut mult îndrăgitul lor ansamblu pe care unii îl văzuseră doar la televizor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*