Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Concedieri colective! Sute de persoane își pierd locurile de muncă

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava au fost înregistrate, în intervalul septembrie-noiembrie 2015, un număr de 10 notificări de concedieri colective pentru sezonul rece 2015-2016. Inspectorul şef Romeo Butnariu a declarat cele mai multe notificări provin din domenii precum, construcţiile civile, construcţiile industriale, extracţia pietrişului şi nisipului, dar şi din activitatea de colectare a reziduurilor.

Afectaţii de disponibilizări sunt 539 din cei 1.254 de salariaţi ai societăţilor aflate în această situaţie, respectiv circa 30% din total, invocate fiind finalizarea lucrărilor angajate, dar şi condiţiile meteorologice nefavorabile activităţii prestate.

like-facebook„Au fost trimiși în concedii în special în domeniul construcțiilor, reorganizării acesteia și închiderii punctelor de lucru care nu activează pe timp de iarnă. În special în domeniul construcţiilor, concedierile au fost făcute pentru perioada sezonului rece, respectiv pentru lunile decembrie, ianuarie şi februarie, urmând ca odată cu îmbunătăţire vremii, implicit cu reînceperea lucrărilor, personalul disponibilizat să fie reangajat cu prioritate”, a spus Butnariu.

În iarna 2013-2014, la ITM au fost înregistrate 13 notificări privind concedierile colective de muncă, firmele în cauză manifestându-şi intenţia de a disponibiliza 734 din 4.870 de angajaţi pe care îi aveau, adică sub 15% total. Printre domeniile de activitate cele mai afectate au fost construcţiile, construcţiile industriale şi civile, drumurile, podurile, construcţiile hidrotehnice, extracţia pietrişului şi nisipului, producerea de betoane şi mortare, activităţile de pază şi protecţie, lucrările de instalaţii sanitare, încălzire şi aer condiţionat, silvicultura şi comerţul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*