Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

FOTO! Suceveancă premiată la un concurs de recitare din Polonia

eleva (5)Bernadeta Balac  a obținut locul III la concursul internațional de recitare „Kresy” din Białystok. În perioada 7-12 decembrie, a avut loc acea de-a 24-a ediție a Concursului de Recitare „Kresy” din Białystok-Polonia.

Evenimentul a fost organizat de Filiala Asociației „Wspólnota Polska” din Podlasie în colaborare cu Facultatea din Białystok din cadrul Academiei de teatru „Aleksander Zelwerowicz”, dar și Teatrul de Păpuși din Białystok. Concursul , coordonat de primarul orașului Tadeusz Truskolaski, a debutat joi, 10 decembrie la Academia de Teatru. Juriul profesionist a ascultat 30 de recitatori din 11 țări: Belarus, Bulgaria, Cehia, Gruzia, Kazakhstan, Lituania, Letonia, Rusia, România și Ucraina.

Gala finală a avut loc sâmbătă pe scena Teatrului de Păpuși din Białystok. În timpul galei toți participanții au prezentat un spectacol legat de textele de baladă și din „Cartea Poporului și a Pelerinajului Polonez” de Adam Mickiewicz. Gala s-a încheiat prin anunțarea verdictului și premierea învingătorilor. Cel mai important premiu – Grand Prix precum și premiul din partea publicului l-a obținut Dominik Morcinek din Cehia.

like-facebookPremiul special acordat anual pentru interpretarea creației lui Adam Mickiewicz, l-a obținut Jaroslaw Macutkiewicz din Lituania. Bernadeta Balac din Poiana Micului, una din reprezentantele diasporei poloneze din România a obținut locul al III lea.
Participantele din România – Bernadeta Balac din Poiana Micului și Mariana Marculeac din Soloneț au fost felicitate iar întreaga lor ședere în Białystok a fost o experiență de neuitat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*