Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Un politician sucevean solicită intervenția SRI pentru oprirea tăierilor ilegale de pădure

padure taiata, lemnPreședintele organizației sucevene a Partidului Verde, Dan Acibotăriță, solicită intervenția SRI pentru stoparea tăierilor ilegale de pădure. Politicianul susține că aceasta ar fi o soluție pentru oprirea defrișărilor în condițiile în care Radarul pădurilor nu a făcut mare lucru.

„ Furtul lemnului a devenit un sport național, dar cu urmări grave asupra mediului. Este regretabil că partea politică a României nu a înțeles cât este de importantă pădurea, „aurul verde”. Ea trebuie protejată, nu distrusă. Bunul Dumnezeu a înzestrat România cu păduri mândre și frumoase, cum rar ție dat să vezi în Europa, dar datorită unor politicieni avizi după bani, ușor, ușor codrii noștri cad sub drujbele nemiloase a hoților de lemn sprijiniţi şi plătiţi şi de firma austriacă Holz.  S-a încercat prin programul „Radarul pădurilor” o salvare a pădurii, dar din nefericire furtul industrial al lemnului nu s-a oprit.  Defrişările au atins un nivel atât de înalt, încât a devenit o problemă de siguranţă naţională. Din punctul nostru de vedere, este necesar şi intervenţia SRI-ului pentru a opri această boală care a cuprins România. Orice agenţie care doreşte să stopeze defrişările este binevenită”, a spus Acibotăriță.

like-facebookPotrivit acestuia, o dată cu venirea iernii, când se închid mai multe drumuri, copacii din pădure se taie „mai cu spor”.

„Acest lucru l-am remarcat cel mai bine pe TransRarău”, a spus Acibotăriță.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*