Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

De astăzi, Bazarul Sucevei va fi supravegheat de o firmă specializată în stingerea incendiilor

bazar isuPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține că începând de joi, 26 noiembrie, Bazarul din Lunca Sucevei va fi supravegheat de o firmă specializată în paza şi stingerea incendiilor, fără însă a preciza numele acestei firme și cum a reușit să semneze acest contract de prestări servicii.

like-facebook„Va fi o firmă care va asigura supravegherea în permanență în bazar. Vom intra în Consiliului Local cu un proiect privind extinderea suprafeței de intervenție la foc pentru întreaga suprafață a bazarului. S-a început lucrul la gardul de delimitare a bazarului public de cel privat și sper ca în două zile să îl terminăm și funcție de aceasta se fac și aceste normative de intervenție la foc”, a spus edilul Sucevei, care a precizat că protocolul cu firma de pază va expira la sfîrşitul acestui an, iar apoi de supravegherea non-stop a centrului comercial se vor ocupa 10 pompieri, care vor fi angajaţi de municipalitate.

El a spus că bazarul ar putea fi redeschis pe 1 decembrie dat fiind faptul că în mare parte, „ceea ce a cerut ISU a fost îndeplinit” .

„Noi am făcut o expertiză tehnică, au fost verificați hidranții, avem montată instalație de alarmare, sunt mai multe firme care au lucrat pe linia energiei electrice și sunt firme autorizate, am montat senzori de fum, instalaţii de alarmare, s-au mutat chioşcurile și am făcut o adresă la ISU să vină în bazar să facem un exercițiu de simulare la incendiu. Rămâne o problemă acele spații închise și nu mai este posibil în acest an să montăm acele sprinhere dar vom vedea la primăvarară, Vom angaja 10 pompieri care vor fi permanent în bazar şi am făcut adresă către cei de la ISU să vină în bazar să facem o simulare la incendiu”, a spus Lungu.

Bazarul din Lunca Sucevei a fost închis în după-amiază zilei de 9 noiembrie, pentru nereguli privind securitatea la incendiu iar suspendarea activității a creat un val de nemulțumiri în rândul bazariștilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*