Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Premii pentru studenții suceveni la Salonul Național de Inventică și Creativitate Științifică pentru Tineret

MinistrulEducatieiVizitand SatndulUSvÎn fiecare an, cu ocazia Târgului de carte Gaudeamus, la Romexpo București, Ministerul Tineretului și Sportului – Direcția pentru Tineret organizează Salonul Național de Inventică și Creativitate Științifică pentru Tineret.

Anul acesta, în perioada 18 – 22.11.2015, s-a derulat a 13-a ediție a Salonului, având 3 categorii: Științe aplicate, Tehnologia informației și Tehnologii ale viitorului. Juriul a fost format din reprezentanți ai Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), jurnaliști de presă și redactori ai publicației „Știința și Tehnica”, cercetători și reprezentanți ai marilor companii industriale multinaționale prezente în România.

like-facebookParticipanții au fost tineri de până în 35 de ani din întreaga țară, iar lucrările prezentate au acoperit o gamă mare de domenii, de la robotică la protecția delfinilor, de la proiecte pentru stații spațiale orbitale la sisteme de obținere a energiei din surse regenerabile.
usv (1)Cele 3 lucrări, cu care a participat Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din Suceava, au intrat în competiție cu proiecte premiate la saloane internaționale de invenții și la competițiile internaționale organizate de NASA și Intel.

Studenții suceveni au obținut:
Premiul II, la secțiunea Științe aplicate: Andrei Alexandru Bărăscu, Pavel Popescu, SISTEM PENTRU EVALUAREA NIVELULUI DE CONCENTRARE PE BAZA SEMNALULUI ELECTROENCEFALOGRAFIC (EEG) – coordonator conf. univ. dr. ing. Laurențiu Dan Milici;
Premiul III, la secțiunea Științe aplicate: Gheorghe Cătălin Chiorescu, Marian-Ciprian Pavăl, DISPOZITIV DE IDENTIFICARE A IMPERFECȚIUNILOR LEMNULUI – coordonator conf. univ. dr. ing. Călin Ciufudean;
Mențiune, la secțiunea Tehnologia informației: Vlad Cosmin Toma, Marian Buterchi, SISTEM ADAPTIV S.O.S. coordonator conf. univ. dr. ing. Călin Ciufudean.

 „Interesul tinerilor pentru știință și tehnologii ne determină să punem alături, în fiecare an, performanța scriitoricească și lansările de carte ale marilor edituri românești cu performanța tehnică și dorința de afirmare a elevilor și studenților”, au declarat membrii echipei de organizatori formată din Laura Nani, Gabriela Viscotel și Marcel Sabados.

Standurile USV au fost vizitate și de Domnul prof. univ. dr. Adrian Curaj, Ministru al Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Sursa: Comunicat USV


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*