Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Etapa finală a Concursului Național de Lectură Bătălia Cărților

Afis _ConcursBiblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava organizează în perioada următoare, etapa finală a Concursul Național de Lectură Bătălia Cărților – ediția a II-a, ce a avut ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților.

Evenimentul final va fi organizat separat pentru cele trei secțiuni intrate în concurs, astfel:
Miercuri, 18 noiembrie, ora 14:30 – categoria 11-13 ani, limba română
Joi, 19 noiembrie, ora 14:30 – categoria 14-18 ani, limba română
Marți, 24 noiembrie, ora 14:30 – categoria 14 – 18 ani, limba engleză
Concursul s-a derulat în perioada februarie-octombrie 2015, sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, și a fost organizat în mai multe biblioteci publice din țară.
like-facebook
La acest concurs, ce a avut trei secțiuni, lectură în limba română și lectură în limba engleză, au participat copii de 11-13 ani și adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au Permis de intrare la bibliotecă.
Înscrierea s-a făcut la toate secțiile și filialele bibliotecii, prin completarea unei Fișe de înscriere,numărul total al celor înscriși fiind de 85 de copii și tineri.

Pentru a intra în finală, participanții au lecturat cărțile din lista recomandată și au predat fișele de lectură. Fișele au fost evaluate de către o comisie din care au făcut parte profesori, bibliotecari și scriitori.
Evenimentul final se axează pe dezbaterea Convinge-mă să citesc! (în cadrul căreia participanții vor susține cartea preferată și vor răspunde la întrebări pe marginea cărților citite), jurizarea și festivitatea de premiere.

Sub genericul „Lectura vă face învingători” – vor fi acordate premii finaliștilor, iar cel mai bun cititor va deveni CITITORUL ANULUI.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*