Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Tânăra care avea nevoie de transfuzie de sânge a murit. Părinții au pus credința mai presus de viața fiicei lor

lumanare-mort-300x187Tânăra de 20 de ani, ai cărei părinți au pus credința mai presus de viața ei și au refuzat cu îndârjire transfuzia de sânge de care fata avea nevoie urgentă, a murit joi după-amiază.

Pe 5 noiembrie, Georgiana C., din Drăgoiești, a fost rănită în urma unui accident rutier. Maşina în care se afla a fost lovită de un tren, în comuna suceveană Ciprian Porumbescu, iar în urma impactului, ea s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral cu edem, fracturi costale care i-au afectat plămânul stâng, dar şi fracturi la picioare.

like-facebookA fost băgată de urgență în sala de operație, dar a pierdut foarte mult sânge și părinții săi nu le-au dat acordul medicilor pentru transfuzie.

Familia fetei face parte din organizația religioasă Martorii lui Iehova.

Tulburător! O tânără riscă să moară pentru că religia nu-i permite să facă transfuzie de sânge

Avocatul Poporului, anchetă în cazul fetei a cărei familie îi refuză transfuzia de sânge din motive religioase

 


Loading...

loading...

4 Comentarii

  1. Marta says:

    Cei care i-au dat viata( parinti nu-i pot numi…) vor putea trai cu povara asta? Doamne, mare ti-e gradina!

    Răspunde
  2. Dan says:

    E ceva cam dubios in articolul asta: daca fata avea 20 de ani, deci era majora, nu era nevoie de niciun consimtamant din partea parintilor 😉

    Răspunde
  3. Cezar says:

    Bună seara! În legătură cu acest caz dramatic al tinerei decedate de 19 ani a cărei parinti au refuzat transfuzia de sânge…..ar trebui să va documentați și să investigați dacă intr-adevar medicii au operat pacienta și …de ce a fost sesizat avocatul poporului.Știrea voastră este inexactă și nu este bazată pe date concrete.Consider ca jurământul făcut de medici nu conține anumite condiții sau mijloace în care un pacient trebuie îngrijit.Când a intrat în spital acea tânără avea hemoglobina 12…..și la auzul părinților… declarația medicilor NOI NU OPERAM FARA SANGE au spus ei… s- a luat legătură cu alți medici din țară (respectiv Cluj și Tg Mures )care au spus să o aducă ca desigur ca operează fără sânge (există alternative la tratamentul cu sânge) numai ca spitalul “de urgenta ” sf Ioan cel nou Suceava a declarat ca starea pacientului nu este transportabila. A fost sesizat avocatul poporului pentru a i se respecta decizia pacientei care era scrisă și semnată pe un testament biologic ….a durat o săptămână până când medicii au decis ca pacienta să fie transportată cu elicopterul la IASI.Hemoglobina pacientei era 4 când medicii de la spitalul “de urgenta” Suceava au decis ca starea pacientei era transportabila.Întrebare : CE AU FACUT MEDICII IN ACESTE SAPTE ZILE INCAT HEMOGLOBINA ACESTEI FETE A SCAZUT LA 4?Răspuns:FACETI O CERERE LA FISA MEDICALA A PACIENTULUI.Veți rămâne dezgustați.Există alternative la tratamentul cu sange…faceți o cercetare sau întrebați orice chirurg sau neurochirurg care își respectă jurământul făcut lui Ipocrate.
      Faceți un pic de investigații ….sau cel puțin urmăriți ancheta procurii care s- a demarat și veți rămâne surprins de cât de urgent operează sau acționează spitalul de “urgenta ” Suceava .
    Rușine lor…care pentru incompetetenta și lipsa lor de interes față de fiecare pacient indiferent din ce religie provine….s-au spălat pe mâini cu un simplu PARINTII EI NU AU ACCEPTAT SANGE

    Răspunde
  4. Ionel says:

    Chiar ca e mare gradina lui Dumnezeu , doamna Marta . Dar oare cati crestini ortodocsi din tara asta si nu numai sau preoti profesori sau studenti la Teologie , stiu ca primii crestini erau fortati de romani sa consume carnati cu sange ? Stiu bine ei lucrul asta .Sau de ce erau considerati primii crestini o secta iudaica apatrida. Cand veti intelege cu adevarat aceste lucruri despre cum erau , si ce faceau si vorbeau , sau ce nu aveau voie sa faca primii crestini atunci niciodata nu veti mai blama , sau injura sau sa nu-i intelegeti pe Martorii lui Iehova .

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*