Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Diplome și plachete din partea Patriarhiei pentru mai mulți politicieni suceveni

diplome (1)Mai mulți politicieni suceveni, și Consiliul Județean Suceava au primit din partea Patriarhiei Române diplome omagiale și plachete. Acestea au fost înmânate de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în timpul agapei frățești de sâmbăta trecută, după slujba de sfințire a Mănăstirii „Intrarea Maicii Domnului în biserică”, de la Rădăuți.

Consiliul Județean Suceava a primit diploma omagială și placheta Sfântul Ioan Gură de Aur în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în păstrarea dreptei credințe și promovarea culturii creștine.

Președintelui PSD Rădăuți, Nistor Tătar, i-a fost conferit Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”. Distincții și plachete din partea Patriarhiei Române au mai fost acordate senatorilor Gheorghe Flutur, Gavril Mârza și deputatului Eugen Bejinariu, dar și altor personalități care s-au implicat în sprijinirea ridicării acestor edificii.

diplome (2)„Este o onoare pentru mine să primesc această distincție din partea Patriarhului României. Nu mă așteptam la așa ceva dar trebuie să recunosc că sunt alături de Mănăstirea Bogdana, de Așezământul de Copii Sf. Leontie și de noua mănăstire de maici. Ceea ce s-a realizat poate fi demn de luat în seamnă de către noi mai ales că 140 de copii aproape lăsați pe drumuri au un cămin și o familie aș putea adăuga”,  a spus Nistor Tătar.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*