Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Indivizi trimiși în judecată după ce au fost prinși cu țigări de contrabandă

tigari (11)Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a a doi indivizi, Repciuc Petru și Buceac Dumitru, pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă în formă agravată”.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, pe 23 mai 2014, ora 0.10, un echipaj al Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control un autoturism de teren marca Mitsubishi, care era condus, pe drumul forestier „Roşoşa”, în direcţia satului Argel, comuna Moldoviţa, şi cu privire la care existau suspiciuni că ar transporta ţigarete de contrabandă.
like-facebook
La volanul autoturismului a fost identificat Petru Repciuc, avându-l drept pasager pe Dumitru Buceac, iar în portbagaj au fost găsite două colete, ambalate în folie de culoare neagră.

În urma verificării autoturismului s-a stabilit că acesta transporta, în portbagaj, cantitatea de 990 pachete ţigarete marca „Viceroy”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile ucrainene.

„Fapta comisă de inculpatul Repciuc Petru de a prelua, deţine şi transporta, împreună cu inculpatul Buceac Dumitru, cantitatea de 990 pachete ţigarete marca „Viceroy”, cunoscând că provine din contrabandă, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de „contrabandă în formă agravată”, prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin. 3 rap. la art. 274 din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.U.G. nr. 54/2010, forma de vinovăţie fiind intenţia.
Fapta comisă de inculpatul Buceac Dumitru de a prelua, deţine şi transporta, împreună cu inculpatul Repciuc Petru, cantitatea de 990 pachete ţigarete marca „Viceroy”, cunoscând că provine din contrabandă, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de „contrabandă în formă agravată”, prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin. 3 rap. la art. 274 din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.U.G. nr. 54/2010, forma de vinovăţie fiind intenţia”, susțin procurorii.

Prejudiciul produs statului român  este de 10.940 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*