Primăria comunei Fundu Moldovei a implementat un număr de șase proiecte în valoare de aproximativ 300.000 de euro. Potrivit primarului comunei, Tudor Zdrob, primul proiect se referă la reabilitarea Căminului Cultural din Botuș, în valoare de 45.000 de euro și care a vizat reabilitarea și modernizarea imobilului, fiind înlocuit acoperișul, reparații ale clădirii, reabilitarea termică și amenajarea unei săli multifuncționale cu birouri.
La această sumă se adaugă contribuția administrației locale cu suma de 150.000 lei. Un alt proiect se referă la amenajarea a două terenuri de sport la școlile generale din Colacu și Fundu Moldovei în valoare 125.000 euro.
„Cele două terenuri de sport la standarde europene erau necesare pentru elevi pentru practicarea sportului și a activităților recreaționale. Terenurile au gazon sintetic, panouri solare, tribună, sunt împrejmuite și pot fi folosite pentru sporturi cum ar fi fotbal,teren de tenis handbal sau baschet. Era ceva necesar pentru elevi și profesorii de sport.Cele două terenuri au nocturnă prevăzute cu panouri fotovoltaice”, a spus edilul comunei.
Viceprimarul comunei, Dorel Țîmpău a spus că amenjarea acestor terenuri a fost atent supravegheată mai ales că deși, se vorbea doar despre modernizarea doar a terenului de sport doar de la Școala Fundu Moldovei, din întreaga sumă s-a reușit și amenjarea terenului de sport din Colacu, fapt ce nu poate decât să fie îmbucurător pentru elevi și cadre didactice.
Alte două proiecte de referă la dotarea Căminelor Culturale din satele Colacu și din Botuș, în valoare de 25.0000 de euro fiecare.
„Aceste căminte culturale aveau nevoie de obiecte de mobilier, aparatură electronică, instalații de sonorizare și instalații de climatizare.Sunt investiții în interesul dezvoltării activităților culturale altor activități a cetățenilor din comună ce se desfășoară în căminele culturale existente”, a mai spus primarul comunei.
Un alt proiect se referă la dotarea Școlilor din Fundu Moldovei la standarde europene pentru un sistem de învățământ competitiv. Este vorba cu material didactic, table interative, rafturi pentru bibliotecă, aparate de gimnatistică, echipamente sportiv, aparatură electronică, videoproiectoare, ce sunt necesare pentru buna desfășurare a procesului de învățământ.
Investițiile se ridică la 25.000 de euro la unitățile de învățământ.
Un alt proiect finanțat din bani europeni este cel de promovare turistică a zonei, în valoare de 13.000 de euro. Potrivit edilului comunei au fost realizate materiale promoționale și informative pentru turiști. În aceste sens au fost editate 2.000 de pliante și broșuri, acestea din urmă incluzând o monografie ilustrată a comunei intitulată „Fundu Moldovei între tradiție și modernitate”.