Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Teren transferat din domeniul silvic în patrimoniul CJ pentru realizarea punctului de belvedere

2 Piatra Soimului_Rarau_model 3d skywalkMiercuri, a fost semnată ultima documentație privitoare la transferul unei suprafețe de 48 metri pătrați de pe masivul Rarău-Piatra Șoimului din domeniul silvic în patrimoniul administrației județene. Terenul este necesar în vederea construirii unui punct de belvedere tip Skywalk -cu pardoseală transparentă în perimetrul Piatra Șoimului din Masivul Rarău.

like-facebookNechifor vrea să includă în circuitul turistic și o mină părăsită din Masivul Rarău. Proiectul de hotărare va fi supus spre vot deliberativului județean.

După ce am semnătura și din partea directorului ITRSV, atunci luni voi veni în ședința Consiliului Județean cu transferul acelei suprafețe de pe masivul Rarău în patrimoniul județului nostru . Se va construi acolo un obiectiv turistic care sper să îl putem executa cat mai repede pentru ca anul viitor să îl avem la început de sezon. În egală măsură, tot privitor la Transrarău, am aflat de existența unei mine vechi părăsite care este acum în conservare care a fost construită manual, pe la 190 . Se pare că se cheamă în termeni populari Mina lui Manțog, după ce o so văd cu cațiva specialiști de la Salvamont, nu este încă practicabilă, nu este în circuit, mi-aș dori foarte mult să găsim formula de a o include în patrimoniul Consiliului Județean Suceava și evident să o integrăm într-un circuit turistic major ,în sensul de a întregi oferta turistică de pe masivul Rarău. Asta ar însemna o viziune de dezvoltare pe termen lung și un produs turistic foarte complex care presupune și peisaje extraordinare și drum de calitate ireproșabilă și cadru natural. Sper să îl avem disponibil cat mai repede și mai ar fi mai multă atracție pentru județ și pentru Bucovina. Deja acest produs turistic se vinde foarte bine”, a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*