Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Peste 6.000 de elevi de diferite etnii învață în școlile sucevene

elevi-la-ore-3-300x240La nivelul județului învață peste 6372 de elevi de etnii diferite, la toate nivelurile de învățământ. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, dintre aceștia, 800 elevi studiază limba polonă maternă în 10 unități școlare; 66 elevi studiază în 3 clase limba maternă germană.

De asemenea, 1955 elevi ucrainieni studiază limba maternă în 15 școli. Din cei 3551 elevi romi, declarați în școlile sucevene 553 sunt vorbitori de limbă romani.
like-facebook
„În unitățile de învățământ cu studiu al limbii materne se constată că, atât cadrele didactice cât şi conducerile şcolilor depun eforturi pentru ridicarea învăţământului pentru minorităţi la standardele de performanţă vizate de Uniunea Europeană. Un mare sprijin în această activitate îl acordă organizaţiile etniilor din judeţ, atât în ceea ce priveşte dotarea şcolilor cu materiale necesare cabinetelor, cât şi prin facilitarea schimburilor de elevi şi profesori, posibilitatea de a petrece o parte din vacanţe în aceste ţări, participarea la concursuri sau cursuri de perfecţionare”, susțin reprezentanții ISJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*