Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Proiect european de peste 54.000 euro derulat de Colegiul Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc

colegiul silvic bucovinaÎn urma selecției proiectelor Erasmus + de mobilitate în domeniul Învățământului Profesional și Tehnic realizată de către Agenția Națională de Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (A.N.P.C.D.E.F.P.), Colegiul Silvic “Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc a devenit una dintre cele 98 de instituții de învățământ beneficiare din România. La selecție au participat 220 de proiecte.

Proiectul Colegiului Silvic cu titlul: ” Experiența europeană – poartă a succesului în carieră” (finanțat cu 54 200 de Euro) va începe din toamna acestui an și va avea ca scop stimularea inovației în sistemul educațional de formare profesională în concordanță cu standardele de pregătire profesională.

like-facebookAcest proiect asigură sprijinirea modernizării sistemului de învățământ în favoarea elevilor prin schimb de bune practici și creșterea motivației necesare pentru o învățare pe tot parcursul vieții. În cadrul proiectului vor desfășura mobilități  20 de elevi și 8 cadre didactice din colegiu, cu parteneri din Spania care sunt furnizori de stagii de formare profesională și derulează programe educaționale și vizite de studiu ale tinerilor și adulților din toată Europa.

Printre partenerii de proiect sunt: Compania ESMOVIA din Valencia de gestionare a proiectelor, Agenția Mundo Explora, Institutul de Tehnologie a mobilierului, lemnului, ambalare și industriile conexe AIDIMA,  Școala de Maiștri în agricultură Catarroja, Silken Puerta Valencia – un hotel de 4 stele și nu în cele din urmă Centro Integrado Público de Formación Profesional Complejo Educativo de Cheste –  centru specializat în formare profesională.

Prin aceste mobilități transnaționale elevii vor obține noi competențe (cunoștințe, deprinderi și atitudini) în scopul dezvoltării personale și profesionale și facilitarea inserției profesionale pe piața europeană a muncii. Pentru profesorii participanți va fi un bun prilej de familiarizare cu cerințele programelor europene și de aplicare a acestora pentru formarea tinerilor. Proiectul oferă un bun feedback privind urmarea stagiilor de pregătire practică   şi răspunde  nevoilor impuse de dinamica pieței muncii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*