Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Elevii Colegiului Militar Ștefan cel Mare, pe podium la Campionatul Militar de Orientare

elevi campulungLa sfârșitul săptămânii trecute, elevii Colegiului Național Militar “Ștefan cel Mare” au participat la Campionatul Militar de Orientare-faza pe Ministerul Apărării Naționale.

La finalul competiției, echipa de fete s-a situat pe locul I, iar cea a băieților pe locul al II-lea. La individual, eleva sg.maj. Paula Șcheuleac a ocupat locul al II-lea, iar elevii sg. Ana Maria Mihalea și frt. Alexandru Bursuc locul al III-lea. Elevii campulungeni au urcat pe locul al II-lea al podiumului și la proba de ștafeta.
Ei au fost antrenați de Dan Giosan.

like-facebookColegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare“ este o unitate de învățământ militar de stat, integrată în sistemul național al instituțiilor de învățământ. Colegiul se înscrie în filiera vocațională, profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Sub aspect general colegiul militar are trăsături comune cu un liceu cu aceeași specializare din cadrul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, deosebindu-se prin faptul că: elevii sunt admiși în colegiu pe baza unor standarde specifice, după o selecție riguroasă; pregătirea elevilor are ca finalitate admiterea în instituțiile militare de învățământ universitar și postliceal; în colegiu se asigură o educație complexă – intelectuală, morală, fizică, estetică, civică, patriotică, realizată de profesori și de cadre militare; regimul de internat.

Activitatea de învățământ este principala direcție pe care se desfășoară pregătirea elevilor, iar participarea la activitățile extracurriculare completează pregătirea elevilor din timpul orelor de curs.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*