Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Peste 3.000 de credincioși, la slujba de resfințire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Moldovița

biserica adormirea maicii domnului moldovita (1)Peste 3.000 de credicioși au participat, sâmbătă, la resfințirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Moldoviţa, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc.

Slujba a fost oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului şi de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de 100 de preoţi şi diaconi.

Credincioșii au venit îmbrăcați în straie de sărbătoare, mulți dintre aceștia purtând portul naţional din Bucovina. Cei doi arhierei au fost aduși cu trăsura de la intrarea în localitate, fiind întâmpinați apoi de gazde şi de arhimandritul Melchisedec Velnic, exarhul mănăstirilor din Eparhia Sucevei şi Rădăuţilor.

biserica adormirea maicii domnului moldovita (2)Întâmpinarea ierarhilor a fost urmată de Slujba Sfinţirii, mai întâi la exterior, iar apoi la interior iar credincioşii au avut posibilitatea să treacă prin Sfântul Altar.Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă, frumos amenajată şi împodobită cu flori şi crengi de brad, de IPS Teodosie şi IPS Pimen, alături de cei 100 de slujitori.

Trebuie amintit că în urmă cu mai bine de trei decenii, au fost localnici care au participat la ultima resfinţire a locaşului de închinăciune din lemn, săvârşită de vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, în vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Înalt Preasfinţitul Părinte Teodosie a adresat un cuvânt de învăţătură în care a explicat de ce creştinii ortodocşi vin la biserică.biserica adormirea maicii domnului moldovita (3)

Venim la biserică pentru că nimeni dintre noi nu este lipsit de păcate. În biserică primim arvuna vieţii sale cele veşnice, pentru că ne iartă păcatele. Biserica este locaşul în care se întâlnesc cerul şi pământul, aici locuind Dumnezeu în permanenţă. Ea este aşezământul cel mai sfânt de pe pământ. De aceea, ea nu va fi biruită de porţile iadului, după cum ne spune Mântuitorul Hristos. Dumnezeu ne cheamă să ne curăţim de păcate, ca să fim şi noi biserici vii. Orice om, care-şi mărturiseşte păcatele şi primeşte Sfânta Împărtăşanie, iese din biserică cu lumină, cu har şi cu înţelepciune. Nimic nu este mai vrednic de dorit decât a intra în biserica lui Dumnezeu, pentru că ea este poarta cerului, prin intermediul căreia primim mântuire. Să ne întoarcem în fiecare zi şi în fiecare clipă la Dumnezeu”, a spus IPS Părinte Arhiepiscop Teodosie.

like-facebookPărintele protopop Goraș a mulţumit tuturor celor care au sprijinit lucrările de construcţie ale bisericii din Moldoviţa, precum şi celor care au participat la slujba de resfinţire. În acelaşi timp, după ce a citit o rugăciune de dezlegare, IPS Părinte Arhiepiscop Pimen a oferit mai multe distincţii de vrednicie atât clericilor, cât şi persoanelor care au contribuit de-a lungul vremii la edificarea locaşului de închinăciune.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*