Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Sute de elevi au mărșăluit pe străzile din Siret. Vezi motivul!

protest siret (1)Câteva sute de elevi de la Liceul Lațcu Vodă din Siret au participat, joi, la un marș de protest pe străzile orașului pentru a marca Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

Alături de elevi s-au aflat cadrele didactice ale unității de învățământ, dar și primarul orașului, Adrian Popoiu.

Copii au purtat pancarde inscripționate cu mesaje despre drepturile încălcate privind traficul de persoane lozinci în care se puteau citi mesaje precum „Cere ajutor, nu cerși” , „Protejeaza-i pe cei dragi”, „Traficul de persoane există, realitatea poate fi alta” și „Recunoaște pericolul”.

Potrivit primarului Adrian Popoiu, este prima acțiune dedicată acestei zile.

„La Siret nu au mai fost organizate astfel de manifestări și mai ales cu o asemenea amploare. Este binevenită în contextul în care în oraș au fost înregistrate asemenea fapte total neplăcute”,  a spus Popoiu.

Prin această acțiune, organizatorii își propun să se informeze și să ia atitudine în fața fenomenului traficului de persoane. Desemnarea datei de 18 octombrie ca “zi europeană de luptă împotriva traficului de persoane” este un pas important intreprins de către Comisia Europeană în anul 2007 pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane, urmărindu-se creşterea gradului de conştientizare a populaţiei asupra acestui fenomen.

Traficul de persoane este considerat una dintre infracţiunile penale cele mai grave la nivel mondial. Acesta reprezintă o încălcare a drepturilor omului şi o atingere adusă demnităţii şi integrităţii fiinţei umane, ce poate să conducă la o situaţie de sclavie pentru victime.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*