Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Scandal în toată regula în Consiliul Local. „Vă rog să vă măsurați cuvintele”

giriganUn schimb de replici dure a avut loc, miercuri, în ședința de Consiliu Local vizavi de preluarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice, firmei “Thermonet”.

Consilierul local Eugen Girigan s-a declarat nemulțumit de raportul de evaluare, precizând că este făcut incorect și nu îndeplinește condițiile legale pentru a lua o hotărâre.

Luați tabelul care reprezintă rezultatele documentelor de licitații. Începând cu prima condiție… Cea mai gravă chestiune care este că trebuia să prezinte o dovadă că a achitat o contribuție de 0,1 … Eu vă reprosez că ați desemnat un câștigător ilegal”, a spus Girigan.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a sărit ca ars după afirmația lui Girigan.like-facebook

cl333Cei care nu muncesc vin și îi acuză pe cei care chiar au muncit. Este a doua oară când se întâmplă în CL. Domnule Girigan, dar dacă aveți dovezi despre ilegalitate, vă rog frumos să o faceți aici… Este a doua oară când în ședință spuneți că se întâmplă lucruri ilegale. Și domnul Vârvara a fost în comisie și l-ați putut consulta. Întrebați-l pe domnul Vârvara că a participat și vă rog să răspundeți. Ați fost în concediu toate șase luni”, a spus Doroftei.

Eu am fost în concediu”, a replicat Gavril Vârvara.

La rândul său, viceprimarul Lucian Harșovschi i-a solicitat consilierului Eugen Girigan să își măsoare cuvintele.consiliu local sv (3)

Nu vă pot spune că s-a făcut ceva ilegal..și vă rog să vă măsurați cuvintele domnule Girigan…Cu toții am reprezentat această comisie, am avut partea juridică alături de noi și chiar dacă nu ne-a făcut plăcere să facem parte din această comisie, a trebuit să ne respectăm angajamentele luate aici pentru că a fost un vot în consiliul local. Din nefericire, la această comisie, unii au înțeles să fugă în a doua parte sau în ultima parte a discuțiilor pentru a fi aboslvit de orice lucru. Ori suntem bărbați și avem curaj să găsim soluții pentru suceveni. Vă aduc aminte, domnule Girigan, că atunci când erați în majoritate aici, format în jurul PSD-ului, sucevenii au stat în frig 2 săptămâni în 2013 și două spătămâni în 2014. Să nu îmi spuneți mie acum că nu este așa. Și acum s-a declanșat această procedură. Această procedură greoaie, la care s-a lucrat foarte mult. Dacă citiți acest raport, vedeți câte întruniri au avut loc. Dacă dvs. sunteti specialist, vă dau un singur răspuns. Acest raport este făcut în baza legii. Trebuia să veniți la negociere în locul domnului Vârvara ca reprezentant al PSD. A fugit omul dvs din comisie și de răspundere cred că este cam mult. Discursul meu, culmea, nu este în sprijinul acestei soluții, dar un raport trebuie votat pentru că este făcut conform legii fie că ne place sau nu, că prețul ăla este câștigător pentru că repet, din punctajul total, prețul cel mai mic este câștigător. Dvs. ați votat caietul de sarcini și erați majoritar. Puteați să dați puncte mai multe la prețul cel mai mic la gigacalorie, dar ați dat puncte la experiență, la investiții. S-a votat în consiliul local. Vă rog să scoateți voturile să vedeți cum s-a votat….Și acum veniți să spuneți că nu e bun ceva…trebuia să veniți la ședință. Ați avut membri de rezervă ..de ce nu au venit?”, i-a spus Harșovschi lui Girigan.

Sucevenii vor avea de joi dimineață căldură. Consilierii locali au votat preluarea contractului de Thermonet, după un circ în toată regula


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*