Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Sucevenii vor avea de joi dimineață căldură. Consilierii locali au votat preluarea contractului de Thermonet, după un circ în toată regula

consiliu local sv (2)Consilierii locali suceveni au aprobat, miercuri, în cea de a doua reuniune a deliberativului programată pentru  după amiază, preluarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice, firmei “Thermonet”.

like-facebookPrima reuniune a Consiliului Local a avut loc la ora 12.00, însă aceasta a fost un adevărat circ în care consilierii și-au bătut joc de suceveni pe față. Deși, mai bine de o lună de zile acest proiect se afla în dezbatere publică, iar aleșii locali au avut timp suficient să își spună păsurile cu atât mai mult cu cât au fost ședințe pe comisii, iar primarul Ioan Lungu i-a chemat pe rând la discuții, la reuniunea de miercuri aleșii județului au dat dovadă de „nesimțire”, după cum afirmă chiar unii dintre ei. Ba au fost și consilieri care au și râs după ce și-au dat replici.

Primarul Sucevei,  Ion Lungu, a făcut apel în două rânduri la ședința de Consiliu Local de la ora 12.00 pentru ca aleșii locali să voteze proiectul de pe ordinea de zi, iar sucevenii să aibă  parte de apă caldă și căldură începând de joi dimineață.

Lungucle-a sugerat consilierilor locali să țină cont de faptul că au avut reprezentanți în comisia de negociere, asigurând sucevenii că preluarea de către Thermonet a distribuției agentului termic este cea mai bună alegere.

„Este o evaluare a raportului  din a cărei  comisie de negocire am făcut parte,  dar  președinte este domnul Cerlincă Florin. Știu că s-au depus eforturi mari și vreau să  asigur pe suceveni că s-a făcut cea mai bună alegere în interesul sucevenilor și a municipalității. S-a lucrat mult, s-a întârziat și noi am vrut termen de negociere mai repede. Nu s-a putut, văd că a început precampania electorală, declarațiile politice nu o să le dau curs la primărie. Într-o zi o să meargă la sediu să facă o declarație, dar …cred că nu are rost să îl politizăm. Tot ce este la aceatsă masă și vedeți …grupurile politice au fost de acord să facem o nouă licitație pentru un acord de distribuție. Fiecare grup de consilieri a avut reprezentant în această comisie, o discuție echilibrată zic, domnul Vârvara era atunci viceprimar din partea PSD, Harșovschi de la PDL și Doroftei de la PNL. Nu are rost să dăm vina una pe altul…De Sfânta Paraschieva să votăm pentru suceveni și în interesul lor, să încercăm să nu ridicăm niciun trofeu pentru ca începând de mâine dimineață  sucevenii să aibă căldură. Dacă nu luăm o decizie înțeleaptă astăzi, de mâine sucevenii racordați la sistemul centralziat nu au căldură și apă caldă. Fac apel la toți consilierii să voteze în cunoștință de cauză, să lăsăm  declarațiile politice pe plan secundar pentru că suceveni vor aprecia ceea ce facem pentru ei, să le asigurăm căldură și apă caldă”,  a spus Lungu.

Dacă la ședința de la ora 12.00  acelaşi proiect fusese respins, cu 12 voturi pentru, 7 abţineri, din partea consilierilor PSD, şi unul împotrivă, la reuniunea de la ora 16.00, proiectul a fost votat de toți cei 19 consilieri locali.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*