Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Aproape 2.000 de preșcolari și elevi din județ nu fac cursuri din cauza frigului

scoalaAproape 2.000 de preșcolari și elevi din mai multe localități din județ nu fac cursuri, luni, din cauza frigului din sălile de clasă. Potrivit inspectorului școlar general Gheorghe Lazăr, din cauza întreruperii curentului electric pe fondul vijeliei, centralele din unitățile de învățământ nu au putut funcționa și s-a luat decizia ca elevii să meargă acasă și să recupereze orele într-una din zilele viitoare.

like-facebook„Este vorba despre 217 elevi și preșcolari de la Sucevița și aproape 340- 350 de elevi și preșcolari de la Ipotești. Conducerile unităților de învățământ vor stabili cum vor fi recuperate cursurile. Mi se pare o decizie corectă pentru că în frig se îmbolnăveau copiii”, a declarat, pentru SuceavaNews, Gheorghe Lazăr.

Potrivit acestuia, nici la Moldovița, cei 810 elevi, atât de la grădinițăm cât și de la învățământul primar, gimnazial și liceal, nu vor face cursuri.

La Moldovița, nu era nici semnal la telefon și abia au reușit să sune să anunțe”, a spus Lazăr.

De asemenea, potrivit primarului de la Horodnic de sus, Gheorghe Sbiera, aproape 300 de preşcolari şi elevi de la două unităţi de învăţământ din comuna Horodnic de Sus nu fac cursuri, luni, tot din cauza frigului. Este vorba despre Şcoala Nr. 1  şi Grădiniţa Nr. 3.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*