Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Prefectul cere partidelor politice să trimită listele de supleanți pentru reconstituirea consiliului local Rădăuți

prefectura suceava (3)Instituția Prefectului a înaintat adrese către partidele care au avut aleși în Consiliul Local Rădăuți în urma alegerilor din 2012.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a   solicitat  partidelor politice să  trimită în cât mai scurt timp  listele de supleanţi pentru reconstituirea deliberativului local.

like-facebookEste vorba de PDL, fostul USL format din PSD, PNL și PC, UNPR, PPDD.  Harasim a susținut că   partidele trebuie să dea dovadă de responsabilitate noii  consilieri să fie investiți cât mai repede, iar Consiliul Local să poată să își înceapă treaba.

În cazul în care vor fi cel puţin 12 viitori consilieri, va putea fi convocată ședința de  investire a lor.  După reținerea  primarului Aurel Olărean și dizvolarea Consiliului Local orașul este practic blocat.

Municipiul Rădăuți este condus de un secretar care a fost numit de prefect după ce Guvernul a emis Ordonanța de Urgență nr 15 potrivit căreia secretarul a avut câteva atribuții lărgite însă mai puțin accolo unde se impune semnătura primarului și votul deliberativului local.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*