Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Galan: Sper să nu fie cazuri când vreun partid să nu își desemneze supleanții pentru viitorul Consiliu Local de la Rădăuți

constantin galanOrdonanța de Urgență aprobată miercuri, 30 septembrie, de Guvern va pune capăt blocajului municipiului Rădăuți după ce preț de mai bine patru luni, investițiile, dar și alte segmente din subordinea Primăiei au stagnat.

Copreședintele ALDE, Constantin Galan susține că actul normativ va pune capăt situației neplăcute în care au ajuns rădăuțenii, însă după o vorbă românească „omul sătul, nu îl crede pe cel flămând”,  demersurile făcute către guvernanți au fost în sfârșit soluționate sută la sută.

like-facebook„Mă bucur că am reușit să deblocăm situația de la Rădăuți. Cele două ordonanțe de urgență au pus în sfârșit blocajului administrativ. Regret că rădăuțenii au avut de suferit dar modificarea unor acte normative ține exclusiv de Guverm, dând ca exemplu situația de la Rădăuți unde nu a fost Consiliu Local și nici primar sau viceprimar. Atunci când a fost emisă legea aleșilor locali nu au fost prevăzute situații în care nu va fi nici Consiliu Local. Ordonanța emisă ieri, a rezolvat o situație neprevăzută la nivel național”, a spus Galan.

Parlamentarul care locuiește în Rădăuți  a susținut că același act normativ prevede și reconstituirea Consiliului Local în astfel de conjuncturi, precizând că prefectul trebuie să solicite partidelor care au avut consilieri să vină cu supelanți.

„Sper să nu fie cazuri când vreun partid să nu își desemneze supleanții pentru viitorul Consiliu Local. La nivelul municipiului Rădăuți, după cum a fost constituit vechiul deliberativ local ar trebuie să fie consilieri din partea USL–8,PDL-3,PPDD și UNPR câte unul. Maxim 13 consilieri, după mine ar trebui să fie. Vedem, în continuare,sunt niște pași care trebuie parcurși cât mai repede ,respecând legislația în vigoare pentru că iarna bate la ușă și sunt încă multe situații de rezolvat la nivelul orașului. Listele de la partide trebuie depuse la secretariatul Primăriei care va înainta apoi Instituției Prefectului iar prefectul va convoca Cnsiliu Local. Odată constituit mai bine zis,reconstituit va putea fi desemnat un viceprimar cu atribuții de primar. În maxim o săptămână ar trebui să avem deliberativ local . Și problemele răduțenilor soluționate cât mai rapid. Nu este manager la spital, nu este rezolvată asistența socială,ajutoarele la încălzire, investițiile oamenilor așteaptă și chiar a firmelor”,  a conchis Galan.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*