Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Gheorghe Flutur: Câmpulung Moldovenesc este un oraș pedepsit din păcate

festival campulung (18)Copreședintele PNL, senatorul Gheorghe Flutur, și-a exprimat bucuria, duminică, la Câmpulung Moldovenesc, de a participa din nou la Festivalul lăptarilor și la Festivalul Drumului Lemnului. Liderul liberal a avut un cuvânt de apreciere pentru primarul municipiului de la poalele Rarăului, Mihăiță Negură: „un om care din puțin știe să facă mult și a putut să organizeze și astăzi, acest eveniment”.

like-facebookFlutur a amintit că orașul are de suferit de pe urma programul „Utilități și mediu, la standarde europene”, având de plătit sume uriașe la stat, ANAF-ul fiind cel care a blocat conturile Primăriei pentru a lua banii din cont.

„Câmpulung Moldovenesc este un oraș pedepsit din păcate. Mereu i se iau fonduri pentru că aici la Cîmpulung este o datorie veche făcută de unii care astăzi au trebuit să tacă mai mult decât să vorbească …mă refer la cei din PSD pe Programul „Utilități și mediu” au îndatorat acest oraș și am văzut că ANAF de câteav ori a luat banii din cont Câmpulungului. Deci, o primărie care duce extraordinar de greu însă cu toate acestea festivalurile acestea fac să fie bine”, a spus Flutur.

În altă ordine de idei, copreședintele PNL, Gheorghe Flutur, care a fost o bună perioadă de timp și ministru al Agriculturii, a criticat faptul că la Festivalul lăptarilor numărul bovinelor și a ovinelor era foarte mic în comparație cu numărul câinilor ciobănești ,exprimându-și spernața că de anul viitor situația s-ar putea schimba.

„Cred că era și este de datoria instituțiilor statului, mă refer aici la Direcția Agricolă, Ministerul Agriculturii să ajute țăranii să vină cu frumoasele exemplare de animale care cresc în Bucovina dar care nu le văd în expoziție. Din acest punct de vedere, sper că anul viitor să fie mai multă reprezentare, mai mulți crescători de animale, să-i văd și mai fericiți pe oameni. Văd pentru perioada următoare la Câmpulung Moldovenesc o brânză vândută bine de oameni, un lapte și un cașcaval vândut la o bursă a produselor lactate. Cred că un festival cum este festivalul lăptarilor ar trebui să fie precedat măcar o săptămână de prezentarea produselor, încherea de contracte și nu în ultimul rând de reclamă, să vină oamenii din țară, să-și cumpere brânzeturi pentru iarnă de aici. Așa cred că ar trebui să arate, cel puțin de anul viitor această manifestare”, a spus Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*