Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Primari, despre proiectul „Utilități și mediu la standarde europene”. „Nu plătesc un leu”

psd (25)Fostul președinte al Consiliului Județean, deputatul Gavril Mârza, s-a arătat revoltat de faptul că la Consiliul Județean al PSD s-a pus în discuție proiectul „Utilități și mediu la standarde europene”.

like-facebookMârza, care a fost inițiatorul și susținătorul acestui proiect, a spus că a întâmpinat dificultăți în realizarea documentațiilor inclusiv de la colegul său din Parlament, Gheorghe Flutur, de la vremea respectivă.

Fostul șef al administrației județene a mai spus că acest proiect este garantat de către Guvern care trebuie să plătească ratele creditului.

De la bun început, nu știu dacă această problemă trebuia dezbătută în conferință, dar mă rog….bine că se discută … Nu am știut că se va discuta această chestiune astăzi, veneam și cu documente …Când se spune despre „Utilități și mediu” stau toți cu ochii pe mine. Într-adevăr sunt inițiatorul și îmi aparține utilitatea acestui proiect. Am făcut eforturi deosebite în perioada 2001-2004, am avut numeroase deplasări pentru realizarea documentațiilor și cu nopți nedormite pentru ca în final printr-o hotărâre s-a aprobat granția acestui credit. Nu are rost să încep poveștile…Din păcate, când trebuia să se execute acest proiect a apărut la guvernare în 2005 Alianța DA. Toată lumea își punea speranța în acel proiect pentru că la acea vreme nici gazul nu avea prețul de acum și cine nu ar fi vrut să aducă elemental de civilizație în casă. Începând din 2005-2006 mi-a trebuit aviz pentru a traversa Gura Humorului …Frasin etc. iar ministru al Agriculturii era Gheorghe Flutur…nu am primit aviz.A bia când a venit la conducerea ministerului cel de la Maramureș zis „cartaboș” am primit în sfârșit. Apoi au urmat licitațiile care au tergiversat lucrurile. Eu la plecarea din funcția de președinte al Consiliului Județean am lăsat execuția lucrărilor într-o anumită fază. Cine a venit după mine avea sarcina să continue. Nu am semnat proiectul în numele meu ci al instituției iar instituția avea sarcina să ducă mai departe însă cel care a venit a găsit că o mai ușoară soluție să transfere conducta. Nu eu sunt cel care o să trag la răspăundere sau să acuz dar am avut cercetări din partea organelor de cercetare ani de zile care s-au soldat cu neînceperea urmăririi penale. O idée bună în 2001 mi-a adus consecințe din cele mai neplăcute și ca om și sigur că regret pentru că s-a ajuns la acest proiect în această situație și mă pun în situația tuturor din cei prezenți … dacă nu mi s-a pus un metru de conductă de ce să plătesc. Cred că trebuie făcute toate diligențele pentru a se continua proiectul .Acest proiect este garantat de Guvern.Păi județul Suceava nu face față din România?Și Guvernul să intervină și să plătească ratele creditului …Nimeni nu și-a băgat mâna pentru niciun leu din acest credit . Dacă lua cineva un leu avea consecințe”, a spus Mârza.

La rândul său, președintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a cerut membrilor Consiliului Județean al PSD să adopte o Rezoluție prin care se solicită Guvernului României reanalizarea Hotărârii de guvern nr. 1216/29.10.2009 ce transferă gratuit conductele de gaz din cadrul proiectului “Utilități și Mediu la Standarde Europene” către Societatea Națională de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A.

„Nu plătesc un leu pentru că la mine nu trece un metru de conductă….”, a spus primarul din Drăgușeni.

Lider PSD Iacobeni: „În această rezoluție a Guvernului să puneți și să analizați problema comunei. Nu trece conducta, plătim degeaba”.

Primar Ciprian Porumbescu: „Am dat în judecată… comuna nu a beneficiat cu nimic. Niciun ban”


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*