Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

A salvat vieți după moarte. Suceveanul lovit de niște baloți de fân s-a stins din viață

bicicletaBiciclistul de 37 de ani din localitatea Boroaia, care a fost dus, pe 17 septembrie, în stare gravă la spital după ce a fost lovit de niște baloți de fân dintr-o remorcă, a murit la spital. Daniel Brustur a fost lovit în timp ce șoferul autoturismului ce tracta o semiremorcă cu fân, de 18 ani, l-a depășit.

like-facebookMoartea tânărului a dus, însă, la salvarea altor vieți. Familia sa a fost de acord cu donarea de organe. Medicii de la Centrul Regional de Transplant Iași au prelevat ficatul şi rinichii suceveanului care a suferit un traumatism cranio-cerebral soldat cu o hemoragie puternică.

Echipa noastră s-a deplasat la Suceava, unde a prelevat ficatul şi rinichii donatorului. Un rinichi a rămas pentru transplantare la Spitalul Parhon, celălalt rinichi şi ficatul fiind preluaţi pentru transplantare la Bucureşti”, a declarat dr. Raluca Neagu, coordonatorul CRTS.

Prelevarea de organe de la Suceava a fost cea de-a unsprezecea prelevare efectuată de medicii din cadrul CRTS anul acesta.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*