Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Chiul în masă la ședința de Consiliu Județean. Proiectul privind repartizarea sumelor defalcate din TVA nu a trecut

cj suceava (3)Cu 17 voturi pentru, 4 împotrivă și o abținere, din 23 de consilieri județeni prezenți, dintr-un total de 37 de aleși, proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din TVA și a sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anii 2016-2019, conform „Scrisorii cadru privind contextul macroeconomic, metodoligia de elaborare a proiectelor de buget pe anul 2016 și a estimărilor pentru anii 207-2019”, nu a trecut.

like-facebookAripa PDL din deliberativ nu a votat, motivând faptul că deși la nivel de județ este aprobat un asemenea proiect, atunci când are loc împărțirea banilor pe localități acest criteriu nu este respectat. De altfel, în fiecare an sunt discuții în ce privește repartizarea banilor, iar din acest an, banii sunt împărțiți direct de Ministerul Finanțelor Publice, iar deciziile luate la nivel de județ nu sunt nici pe departe luate în calcul la nivel central.

Consiliile Județene nu mai au decizii asupra împărțirii banilor cu excepția alocării din banii administrației județene, iar de cele mai multe ori aceștia sunt împărțiți în funcție de interesele de partid chiar dacă apar declarații în care se spune că acest criteriu nu este principal.

Consilierul județean PNL Tudor Plăcintă a fost primul care s-a opus proiectului de hotărâre și a spus că odată banii împărțiți de la centru criteriile nu sunt respectate așa cum nu au fost respectate și în anii anteriori. Liberalul a fost singurul care a ținut să-și exprime poziția și a spus că va vota împotrivă, fiind urmat la vot și de ceillați consilieri județeni prezenți.

„Principala cerință a noastră este stabilirea de criterii clare de acordare a acestor bani, primul fiind cofinanțare fonduri europene”,  a spus Plăcintă.

Pentru a trece, proiectul avea nevoie  de două treimi din voturile celor prezenți. Președintele CJ, Cătălin Nechifor, toate localităţile din judeţul Suceava sunt blocate, mai exact nu pot creiona bugetul pe anul următor.

Joi este cconvocată din nou ședința extraordinară cu același priect de hotărâre pe ordinea de zi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*