Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Cunoscută firmă din Suceava, verificată de procurorii DNA. Vezi motivul!

dnaFirma de procesare a laptelui AIDA din Gălănești a fost luată la puricat de procurorii anticorupție.

Procedurile de achiziție și montaj pentru cinci turbine eoliene au fost derulate de societatea din Gălănești, în cadrul unui proiect de modernizare a unei fabrici de procesare a laptelui.

O parte dintre componentele pentru turbinele eoliene ar fi fost achiziționate în anul 2011 de la o firmă specializată din județul Bacău. Achiziția s-a făcut prin intermediul unor societăți de tip paravan, deși din verificări a reieșit că între firma furnizoare și beneficiar au existat relații comerciale directe. Așa se face că acum procurorii DNA verifică modul în care au fost achiziționate aceste turbine.

 

Societatea este patronată de Aurica Lăcrimioara Danieliuc, fiind o societate cu capital integral românesc, care produce o gamă diversificată de produse lactate de calitate superioară: cașcaval Rucăr și Dalia, telemea de vacă, lapte de consum, lapte bătut, iaurt natural, iaurt dietetic, sana,- ruladă din cașcaval cu mărar, măsline, ciuperci, urdăsau boia de ardei, brânză frământată(produs obținut din caș de vacă maturat), smântână.

like-facebookUnitatea de procesare a laptelui AIDA a beneficiat în cursul anului 2007 de o investiție Sapard de 2 milioane euro, în urma acestei modernizări capacitatea de procesare lapte crescând la 20.000 litri/zi.
Laptele folosit ca materie primăeste colectat de la crescătorii independenți de bovine din Bucovina, atât din zona de munte a județului Suceava cât și din zona de podiș“.

Cu sau fără plată, mai ales că la Poliția din Rădăuți au fost înregistrate plângeri prin care societatea deși achiziționa lapte de la sate uita să mai plătească cu lunile. Între cei care nu primeau bani se aflau bătrâni de 70 și 80 de ani.

Turbinile eoliene au fost utilizate de patroana Aurica Lăcrimioara Daniliuc la producerea de energie electrică proprie mai ales că fabrica era situată la ieșirea din Gălănești spre Vicov pe un camp. Și dacă fabrica a fost realizată pe finduri europene atunci a fost întocmite și un alt proiect cu finanțare europeană pentru trurbini eoliene.

Reamintim că procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene.

Percheziții ale DNA Suceava într-un dosar privind fraude cu bani europeni. Proiectele erau implementate în județul Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*