Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Dorina Țifui a primit Placheta de onoare a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

colegiu placheta (2)Elevii Colegiului Naţional Militar ”Ştefan cel Mare” au retrăit, luni, emoţia începutului de an şcolar, au pornit pe un nou drum, plin de experienţe interesante, examene, teste şi olimpiade.

În tot acest demers vor fi sprijiniţi de dascăli, instructori militari şi părinţi, având ca punct de reper cele peste 200 de premii obţinute în anul şcolar trecut la concursurile şi olimpiadele şcolare, rezultatele deosebite înregistrate la examenul de bacalaureat sau la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ universitar şi postliceal.

colegiu placheta (3)În întâmpinarea viitoarelor realizări şi pentru pregătirea noului an şcolar s-au făcut eforturi pentru un mediu educaţional favorabil obţinerii performanţei, prin modernizarea şi igienizarea spaţiilor de învăţământ şi cazare.

De asemenea, în anul şcolar 2015-2016 elevii câmpulungeni vor beneficia de un nou proiect de colaborare internaţională cu finanţare europeană, în cadrul programului Erasmus +, acţiunea KA2, în care vor fi implicaţi parteneri asociaţi din ţară şi din Europa.

Festivitatea deschiderii anului şcolar 2015-2016 a fost prezidată de locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, domnul general-maior dr. Ion Ungureanu. Au mai fost alături de elevii câmpulungeni domnul colonel Gheorghe Cotiugă, şef secţie în cadrul Direcţiei Audit, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, părinţi, rude şi prieteni, absolvenţi din promoţiile anterioare.colegiu placheta (1)

La Câmpulung Moldovenesc, „bobocii”, aflaţi în flancul stâng al formaţiei şi colegii lor din anii mai mari, au urmărit şi participat la ceremonialul militar de pe platoul din faţa colegiului: trecerea în revistă a efectivelor, cuvântul de deschidere al comandantului colegiului, mesajul elevilor din clasele a IX-a şi cel al elevului plutonier adjutant, şi, la final, în aplauzele tuturor, defilarea subunităţilor.

În cadrul sărbătoresc al festivităţii, discursul Marilenei Zuzeac, eleva cu media cea mai mare la admitere, a impresionat şi convins audienţa de emoţiile ce îi încearcă pe boboci.

De asemenea, elevul plutonier adjutant Adrian Florescu a exprimat în discursul său gândurile colegilor din clasele a XII-a la început de an şcolar.like-facebook

În acelaşi cadru festiv, absolventa Dorina Ţifui a fost declarată şef al promoţiei 2015, în semn de apreciere fiindu-i înmânate Placheta de onoare a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” şi o tabletă din partea Fundaţiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

Dintre cei 458 de elevi ai colegiului, 120 sunt boboci. Veniţi din toate colţurile Moldovei, dar şi din alte judeţe ale ţării, au îmbrăcat pentru prima dată uniforma de licean militar. La examenul de admitere, pe care l-au trecut cu succes, cea mai mare medie a fost, la băieţi, 9,90, obţinută de Moldovanu Răzvan Ionuţ din Iaşi şi 9,98, la fete, medie obţinută de Zuzeac Marilena Ioana din judeţul Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*