Miercuri 08 Februarie 2023, Actualizat acum 38 zile 12:00 am

Turiști preveniți de polițiști să nu devină victime ale infractorilor

foto turism in siguranta 2În perioada iulie – decembrie 2015, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava , desfăşoară la nivel judeţean, campania de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului ,,Siguranţa depinde şi de tine”.

Având în vedere potenţialul turistic al judeţului, este derulat şi un modul special la campaniei axat pe informarea turiştilor în vederea creşterii gradului de siguranţă a acestora, sub sloganul ,,Turism în Siguranţă”.

Poliţiştii de prevenire şi cei de la nivelul subunităţilor de poliţie (în special din zonele turistice ale judeţului) au desfăşurat în perioada 31 august – 06 septembrie, 20 de activităţi de informare şi acţiuni operative în teren pentru respectarea legislaţiei în domeniul hotelier şi creşterea gradului de siguranţă a turiştilor.

Activităţile au avut ca grup ţintă turiştii care s-au aflat pe teritoriul judeţului dar şi operatorii de turism şi unităţile hoteliere locale. Acţiunile au vizat informarea cu privire la măsurile preventive ce trebuie adoptate în legătură cu diverse segmente infracţionale (tâlhării, furturi din auto, din genţi şi buzunare, din camerele de hotel, înşelăciuni).

De asemenea, o atenţie deosebită a fost acordată siguranţei rutiere, DN 17, DN 17 A, DN 2 , DN2E, DN 18 fiind rute des uzitate de turişti pentru deplasarea către staţiunile sucevene.

Îmbucurător este faptul că până la această dată, urmare a măsurilor operative dispuse şi a activităţilor preventive derulate cu ajutorul mass-media, pe raza judeţului nu s-au înregistrat evenimente negative majore cu implicarea turiştilor. Nu au fost sesizate furturi de sau din auto, iar turiştii nu au fost victime ale unor infracţiuni grave (tâlhării sau accidente rutiere grave).

Acţiunile au fost derulate în contextul în care, în ultimele două săptămâni până la începerea anului şcolar, cetăţenii doresc să petreacă alături de copii ultimele zile de vacanţă, în special pe perioada week-end-ului în staţiunile montane, la pensiuni, cabane sau în drumeţii.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi responsabilizarea turiştilor, în perioada 31 august – 06 septembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava au intensificat activităţile şi responsabilizare a turiştilor, distribuind materiale informative preventive în zone turistice de pe raza judeţului Suceava. Turiştii, dar şi sucevenii prezenţi la activităţi au primit din partea poliţiştilor afişe şi pliante cu recomandări preventive pe linia prevenirii tâlhăriilor şi a furturilor din auto şi genţi şi buzunare.
Au fost distribuite peste 500 de materiale preventive, comercianţii aflaţi în zonele frecventate de turişti fiind, de asemenea instruiţi cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul actelor de comerţ.

Activităţile preventive au fost completate şi de acţiuni de control ale structurilor operative, în perioada 02 – 03 septembrie 2015, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava şi comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, desfăşurând o acţiune de verificare a agenţilor economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activitate de primire turistică.

Acţiunea a vizat agenţii economici de pe raza judeţului Suceava care desfăşoară activităţi de primire turistică şi asigurarea serviciilor de cazare turistică şi alimentaţie publică, fiind verificate 32 unităţi de cazare turistică.

Au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.400 lei. Au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind actele de comerţ şi 11 contravenţii la actele normative care reglementează activitatea de primire şi cazare a turiştilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*