Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Opt focuri de armă la frontieră după contrabandiști de țigări

DSC_3926Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuţi au declanşat o acţiune, marți, în vederea combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, polițiștii au observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interior, transportând în spate colete voluminoase.

like-facebookPoliţiştii de frontieră au intervenit în vederea reţinerii persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale, însă acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au executat 8 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În urma acţiunii, a fost reţinută o persoană de sex masculin, cetăţean ucrainean şi au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene despre caz.

S-a luat măsura conducerii bărbatului şi a ţigărilor la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.
La sediul poliţiei de frontieră, s-a stabilit identitatea persoanei în cauză, Vasilovici U., în vârstă de 18 ani, din Ucraina, iar în urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 2.000 pachete ţigări, în valoare de 20.000 de lei.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*