Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

„Cea mai frumoasa vale” din România este în Bucovina. Turiștii vin de la sute de kilometri pentru o vacanță în mijlocul naturii

cheile-zugrenilorUn mic colt de rai gasim la Cheile Zugrenilor, langa Vatra Dornei. Pe langa peisaje pitoresti si mancaruri gustoase, calatorii dornici de aventura pot face rafting pe Bistrita sau echitatie.

La 20 de kilometri de Vatra Dornei gasim un defileu impresionant al raului Bistrita intins pe doi kilometri si jumatate, intre localitatile Crucea si Dorna Arini.

like-facebookVersantii inalti si abrupti gazduiesc Cheile Zugrenilor, o vale care incepe sa atraga sute de turisti pentru salbaticia sa. Zona a fost declarata in 2006 rezervatie naturala, pentru a proteja raul Bistrita care si-a creat drum prin doua masive muntoase. A rezultat astfel un defileu pitoresc, plin cu stanci abrupte, botezate de localnici cu nume bizare: Piatra lui Osman, Stanca Coifului sau Coltul Acrii. Turistii care ajung in acest loc minunat au la pachet, liniste si aer curat.

Turist: “Noi venim de 30 de ani in zona Valea Bistritei. Pentru mine este cea mai frumoasa vale din tara, desi am calcat aproape toata tara. E super, superba, foarte frumos. E liniste si e zona care eu consider cat de cat ca a ramas naturala.”

Turist: E o zona in care nu ai ce sa nu iti placa. E salbatica si totusi se poate ajunge usor. E interesant de vazut si iarna, merita sa vii pana aici.”

Dincolo de spectacolul naturii, cei dornici de miscare pot face rafting atunci cand Bistrita e involburata sau se pot plimba cu caii pe traseele din padure.

Turista: “Senzational. Este a doua oara, anul trecut am fost prima oara si anul acesta am vrut, special pentru asa ceva am venit, am batut 100 si ceva de kilometri pentru echitatie.

In Bucovina, orice efort fizic se termina…la masa: printre delicatese: tocanita si ciorba de hribi, sarmalele, carnatii si friptura de vitel.

Niculina Lostun, proprietara pensiune: Cerere avem, suntem de 3 ani in circuitul turistic. In primul rand locul ii fascineaza, locul acesta linistit. Nu mai spun cand deschidem bucataria si ducem produsele, iar, wow.

Turist: “Mie imi plac toate pentru ca nu e prima data cand vin la aceasta pensiune si tot timpul nu a ramas nimic pe masa.

Pretul de cazare pentru un cuplu ajunge la 110 lei pe noapte cu mic dejun inclus. De aici, iubitorii de drumetii pot ajunge in 30 de minute de mers cu masina pe muntele Rarau.

Sursa: StirileProtv.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*