Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Copiii care cereau un leu pentru poza cu măgărușul, exploatați de părinți

copii (2)Cei trei fraţi care au stat pe marginea drumului E85, în dreptul satului Iacobeşti, încercând să facă bani din fotografii cu măgăruşul lor, sunt exploataţi de către proprii părinţi. Copiii au scris pe nişte cartoane că cei care doresc pot să se fotografieze cu măgăruşul de lângă ei pentru 1 leu.
Potrivit Obiectiv de Suceava, ancheta celor de la Protecția Copilului arată că cei trei fraţi sunt exploataţi de către proprii părinţi. Aceştia au fost chemaţi la Primăria Grăniceşti, unde primarul Gheorghe Nuţu i-a anunţat că vor fi atent monitorizaţi pentru a vedea dacă îşi mai trimit copiii de acasă singuri, nesuprave-gheaţi şi cu scopul de a practica cerşetoria.like-facebook
copii-magarus-800x600-600x337Nu sunt amărâţi dar îi fugăreşte tatăl, Ionuţ Florescu, să facă ceva numai să aducă bani. Bărbatul îi chinuie pe toţi. De frica lui, trei dintre fraţi, cei mai mari, au plecat la Centrul de Primire Minori de la Rădăuţi. Si aceştia mici au fost daţi în plasament dar părinţii i-au cerut acasă. Se folosesc de ei ca să primească tot felul de ajutoare. Au casă cu etaj şi tractor în curte, dar îşi trimit copiii la cerşit. Nu mai ştiu cum să procedez cu ei. Aceşti oameni au fost ajutaţi din toate părţile şi s-au obişnuit doar să primească. Au fost ajutaţi atât de Primărie cât şi de reprezentanţii cultului penticostal, din care fac parte. Când au văzut că ajutoarele încep să vină mai rar, au început să-şi chinuie copiii”, a povestit, pentru Obiectiv de Suceava, primarul comunei Grăniceşti, Gheorghe Nuţu.

Familia Florescu, care are opt copii cu vârste cuprinse între un an şi 16 ani, este monitorizată de câţiva ani de către asistentul social din cadrul Primăriei Grăniceşti. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava au demarat şi ei o anchetă.

“Dacă aceşti copii vor mai fi văzuţi în stradă, părinţii vor fi amendaţi pentru cerşetorie”, a declarat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt în cadrul DGASPC Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*