Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

44 de șoferi lăsați fără permise în cadrul acțiunii Blocada

razie politie (1)În perioada 25 iulie – 31 august a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel teritorial se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.
like-facebook
În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în perioada 13 – 19 august 2015, acţiunea ,,Blocada” a fost desfăşurată de 462 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, poliţie transporturi, arme, explozivi, substanţe periculoase dar şi din alte structuri de poliţie.

Au fost desfăşurate 70 de acţiuni şi controale fiind constatate 67 de infracţiuni, cele mai multe – 35 , fiind de natură judiciară. Au fost constatate alte 22 de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, 2 la regimul armelor şi muniţiilor şi 8 alte infracţiuni.

De remarcat că 16 infracţiuni au fost constatate de poliţişti în flagrant tocmai datorită prezenţei sporite în teren a efectivelor de poliţie. De asemenea, a fost confiscată o armă neletală şi 327 elemente de muniţie.

Au fost aplicate 898 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 260.061 lei. 149 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială şi tulburarea ordinii şi liniştii publice la Legea 61/1991 modificată şi 18 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind actele de comerţ la Legea 12/1990 republicată.

Alte 667 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere la O.U.G. nr. 195/2002 republicată. Dintre acestea, cele mai multe – 268 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Alte 64 de sancţiuni au fost aplicate la alte acte normative.
De asemenea au fost reţinute 44 permise de conducere şi au fost retrase 28 certificate de înmatriculare.

La data de 17.08.2015, poliţiştii Secției 15 Poliție Rurală Iacobeni împreună cu lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei și specialiști ai Comisariatului Regim Silvic și Cinegetic Suceava, au efectuat un control la o suprafață de pădure situată pe raza Cantonului Silvic Dealu Negru, aparținând moștenitorilor unei femei decedate și pentru care nu există încheiat nici un fel de contract de prestări servicii cu vreo unitate silvică, ocazie cu care, au fost identificate 63 cioate ce provin de la tăieri ilegale de arbori de esență rășinoase, având un volum total de 77,60 m.c. și o valoare de 20.037 lei.
Totodată, la fața locului a fost identificată cantitatea de 37,64 m.c. material lemnos, în valoare de 8.500 lei. Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, materialul lemnos lipsă a fost tăiat și sustras de unul dintre moștenitori, respectiv un bărbat de 58 de ani din comuna Şaru Dornei.
Materialul lemnos identificat la cioată a fost lăsat în custodia unuia dintre moştenitori femeii decedate, până la finalizarea cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.
La daat de 18.08.2015, în jurul orei 02.00, un echipaj de poliție din cadrul Poliţia municipiului Vatra Dornei, în timp ce acționa pe DN 18, pe raza comunei Cârlibaba, a efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a trecut la urmărirea acestuia, autoturismul fiind găsit abandonat într-o zonă împădurită, iar conducătorul auto plecat de la fața locului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul aparţine unui bărbat din judeţul Bistriţa Năsăud, care a declarat faptul că fiul său de 17 ani, i-a sustras cheile auto din locuinţă fără încuviinţarea sa și a plecat cu mașina.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că, minorul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul de poliție.
În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluţionat procedural.

La 15.08.2015, pe DJ 291A, pe raza localităţii Grămeşti, judeţul Suceava, poliţiştii l-au depistat în trafic pe un bărbat din municipiul Rădăuţi, în timp ce conducea mopedul înregistrat, fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*