Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Primarul Sucevei vrea profesioniști plătiți bine pentru proiectul Suceava- Capitală Culturală Europeană

lungu2Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că joi, la ora 9.00, va avea loc la sediul Primăriei o primă discuţie cu membrii comisiei care lucrează la strategia culturală a municipiului Suceava după ce Consiliul Local a aprobat ca municipiul reședință de județ să demareze procedurile înscrierii la proiectul „Suceava-capitală culturală europeană 2021”.
like-facebook
Mai în glumă, mai în serios, edilul Sucevei a spus că după ce s-a întors din concediu s-a trezit cu „Suceava-capitală europeană” și trebuie făcute demersuri pentru a merge mai departe. Lungu a spus că strategia este piesa cea mai importantă din dosarul de candidatură a Sucevei pentru Capitală Culturală Europeană, „restul putând mai fi ajustate”, din condei.

Edilul Sucevei susține că trebuie lucrat cu experți, cu oameni pregătiți care vor fi remunerați pentru a „nu ne face de râs” la înscrierea dosarelor.

„Din punctul meu de vedere, este posbil să cerem şi acordul unor profesionişti, contra cost. Voi intra în Consiliul Local, cu un proiect pentru că această muncă patriotică, strategia culturală, o face cineva care nu are nicio responsabilitate, până la urmă….Vom încerca să salvăm ce se mai poate, până pe 10 octombrie, să întocmim acest document, de fapt este cel mai important document, pentru că restul sunt documente pe care le facem noi la primărie și le mai ajustăm în ce privește turiștii, cazarea, infrstructura. Strategia însă este piesa cea mai importantă şi nu putem merge acolo să ne facem de râs cu trei foi… Din punctul meu de vedere, ar trebui făcută o finanţare pe această strategie culturală, pentru ca cei care o fac să aibă o responsabilitate şi să aibă un termen de finalizare. Cu această clacă colectivă de acord global, nu ştiu dacă o scoatem noi la capăt”, a spus Lungu, care a precizat că prin depunerea candidaturii pentru Capitală Culturală Europeană, Suceava ar avea de câştigat măcar la capitolul imagine.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*