Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Escroc sucevean urmărit de patru ani pentru falimentarea unei firme de uși metalice, capturat de polițiști

arestatiUn escroc sucevean dovedit în instanță și căutat de patru ani pentru un „tun” de aproape 300.000 de lei dat unei firme de uși metalice, se ascundea într-un cartier sărac din comuna brașoveană Vulcan.

Lângă municipiul Codlea a fost prins un sucevean de 37 ani, care are de executat șase ani de închisoare pentru înșelăciune (conform unui mandat emis de Tribunalul Galați, cu patru ani în urmă), potrivit MyTex.ro. Persoanele menționate au fost reținute de polițiști și încarcerate în Penitenciarul Codlea.

A comandat 300 de uși și a dispărut fără să le plătească

like-facebookPovestea suceveanului este interesantă. El este cel care a pus în dificultate activitatea uneia dintre cele mai cunoscute firme producătoare de uşi metalice din țară, Beyler Pro SRL, după ce a emis file CEC fără acoperire pentru aproape 300.000 de lei.

Mihai Agapi, bărbatul de 37 de ani a făcut o comandă, în luna mai 2009, încheind un contract pentru achiziţionarea a 300 de uşi metalice. Suceveanul a făcut iniţial o plată de 4.100 de lei şi a mai achitat ulterior 500 de lei, iar apoi nimeni nu a mai auzit de el, după cum a scris și presa locală la vremea respectivă.

Reprezentanţii firmei Beyler (cu sediul în comuna Vânători din Galaţi) au încercat să încaseze CEC-urile, dar au aflat cu surprindere că nu există disponibil în cont.
Astfel, a fost sesizată Poliţia, care a constatat că suceveanul şi-a cedat părţile sociale din firmă, SC Razvilux SRL, pe 8.07.2009, unei alte persoane.
Paguba produsă firmei Beyler SRL a fost calculată la 288.064 de lei, iar Mihai Agapi a fost trimis în judecată pentru înşelăciune.

„Nu i s-a putut prezenta materialul de urmărire penală pentru că s-a sustras urmăririi penale”, a declarat cu patru ani în urmă Veronica Dumitrache, fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Chiar dacă paguba nu a fost extrem de mare, escrocheria căreia i-a căzut victimă firma Beyler a fost suficientă pentru a pune societatea într-o postură dificilă, ce a condus în final la declanşarea procedurii de faliment.

Judecatorii Tribunalului Galaţi s-au pronunțat în 20 mai 2011 în acest caz, Mihai Agapi fiind condamnat la şase ani de închisoare, urmând ca alături de firma sa, SC Razvilux SRL, să plătească întreaga despăgubire stabilită de magistrați către Beyler Pro Galaţi. Fiind de negăsit la domiciliul său din Suceava pentru aplicarea executării pedepsei, escrocul a fost dat în urmărire națională.

Știind ce-l așteaptă, Mihai Agapi s-a ascuns în diverse locuri din țară. A fost găsit de polițiștii brașoveni în localitatea Vulcan, în cartierul 1 Mai, o zonă locuită de oameni necăjiți. Suceveanul a fost cazat imediat la Penitenciarul Codlea, după cum se știe amplasat la doar câțiva kilometri de locul în care s-a ascuns condamnatul.

Sursa: Mytex.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*