Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Focuri de armă pentru prinderea a patru contrabandiști, la frontieră

retinuti tigariPoliţiştii de frontieră din Rădăuți au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, sâmbătă, în jurul orei 4.00, aceștia  au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Baineţ, un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase spre interiorul ţării.

like-facebookPoliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor, însă acestea au ignorat somaţiile verbale, au abandonat coletele şi profitând de întuneric şi terenul accidentat au încercat să fugă. Drept urmare, pentru reţinerea lor, polițiștii de frontieră au executat cu armamentul din dotare două focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale.

tigariÎn urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut patru bărbaţi, iar în apropiere au fost descoperite 27 de baxuri care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.
Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Cei patru bărbaţi Dmetro K. de 30 de ani, Victorovici L. de 20 de ani, Dymitro M. de 22 de ani şi Yurii N. de 31 de ani, sunt cetăţeni ucraineni si au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 13.500 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă Duty-Free, în valoare de peste 135.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Pe numele celor patru cetăţeni ucraineni a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind depuşi în arestul IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*