Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Studenți din USV în tabăra internațională de la Odessa

DSCF5787Timp de trei ani Universitatea „Ștefan сel Mare” din Suceava și Asociația Studenților din Universitatea Suceava (ASUS) au fost partenerii Universității Naționale Politehnice din Odessa (Ucraina) în implementarea proiectului transfrontalier “The International Student Centre for Recreation and Tourism: the Way to Healthy Nation (ISCRT)”, cod MIS ETC-1118, finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Modova 2007-2013 și derulat sub sloganul „Granițe comune. Soluții comune”.

DSCF5970 Parteneri ucraineni în cadrul acestui proiect au fost Organizația Regională a Persoanelor cu Dizabilități din Odessa și Asociația de Jurnalism „European Choice” din țara vecină.

Unul dintre principalele obiective ale acestui proiect a constat în crearea condițiilor pentru dezvoltarea turismului de recreere pentru studenți, tineri și persoane cu dizabilități din Ucraina și România, precum și în reconstruirea și implementarea unui centru de recreere în cadrul Universității Naționale Politehnice din Odessa.

În cadrul acestui proiect, pe parcursul săptămânii curente, câteva zeci de studenți de la USV, sub coordonarea prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, se află în Centrul de Recreere „Chaika” de pe litoralul Mării Negre, aparținând Universității Politehnice din Odessa. Gazdele au prezentat studenților români potențialul turistic al regiunii Odessa, musafirii având ocazia să se recreeze, să viziteze obiective istorice din centrul regional și Cetatea Albă, dar și să se distreze în tabăra studențească modernizată cu fonduri europene în cadrul proiectului “The International Student Centre for Recreation and Tourism: the Way to Healthy Nation (ISCRT)” MIS ETC-1118.DSCF6213

Duminică, 16 august, studenții sucevene vor reveni acasă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*