Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Scandalul tranferurilor elevilor la Suceava: Cele mai multe cereri erau pentru colegii renumite. Prefectul: Nu am nimic oficial

elevi-la-ore-3-300x240Prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, nu are nicio informare oficială vizavi de scadalul transferurilor  elevilor care ar avea legătură directă cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava.
like-facebookReprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că a purtat o discuție cu adjunctul șefului învățământului sucevean, Cristina Teodorovici, care l-a informat de existența Corpului de Control al Ministerului Educației și Cercetării Știițifice (MECS).

„Am aflat de acest control de la doamna Teodorovici, control care vizează șapte județe, însă nu am nimic oficial”,  a declarat, pentru SuceavaNews, prefectul județului.
Trebuie amintit că   inspectorul școlar Cristina Teodorovici a declarat că la IȘJ au fost înregistrate 523 de cereri din partea părinților elevilor de clasa a IX a care solicită transfer de la un  un profil la altul, în cadrul aceleaşi unităţi de învăţământ, sau dintr-o şcoală în alta. Peste 400 de cereri au fost aprobate.

„Pr
ocedura este legală. Am aprobat peste trei sferturi dintre cereri. Legea spune că solicitările de transfer se aprobă în funcţie de nota obţinută de elev, domiciliul copilului. Aprobăm cererile de transfer şi în situaţia în care copilul are probleme de sănătate, nu este deplasabil. Aprobăm şi în situaţia în care copilul mai are un frate în unitatea de învăţământ unde solicită transferul”, susține presei,  Cristina Teodorovici.  
ISJ şi-a dat girul pentru transfer şi în cazul copiilor ale căror cereri de înscriere la liceu au fost completate greşit de părinţi şi bunici. Numărul mare de solicitări aprobate a dat de bănuit  celor de la .Ministerului Educaţiei şi Cercetării ştiinţifice (MECS)  care a trimis  inspectori în  control în șapte județe unde numărul cererilor era destul de mare.
La Suceava, cele mai multe cereri pentru transfer sunt înregistrate pentru două colegii renumite din județ, Colegiul Petru Rareș și Colegiul Ștefan cel Mare, ambele din municipiul reședință de județ. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*