Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Angajată a Spitalului Județean Suceava, sub control judiciar. Lua șpagă de la pacienți

spital_lift_41186600O angajată de la Spitalul Județean Suceava este acuzată că lua șpagă de la pacienții unității medicale promițându-le acestora că îi va ajuta la întocmirea dosarelor de pensionare pe caz de boala.
Maria S. lucra ca liftieră la Spitalul Județean.

like-facebookEa a fost ridicată în urma unor percheziții făcute atât la ea acasă, cât și la un cabinet medical. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au instituit măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile față de aceasta sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii martie 2014 și între iunie și august 2015, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, liftiera a pretins și primit în mod direct de la un bărbat și de la fiica acestuia suma de 1.000 de euro (în cursul lunii martie 2014) și suma de 500 de euro (iunie, august 2015), lăsând să se creadă că are influența asupra unor medici din cadrul spitalului sau policlinicilor din municipiul Suceava, promițând că îi va determina pe medici să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală bărbatului respectiv.

Liftiera a fost reclamată de fiica pacientului, care, la venirea din străinătate, a aflat că mai are de dat bani femeii pentru dosarul de pensionare al tatălui.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*