Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Reprezentanții elevilor, drept de vot în consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar. Profesor: Mi se pare o decizie corectă

elevi-la-ore-3-300x240Reprezentanții elevilor vor face parte, cu drept de vot, din consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, se arată într-un ordin al ministrului Educației publicat luni, în Monitorul Oficial.

like-facebookAlegerile sunt organizate în baza unei proceduri elaborate de Consiliul Național al Elevilor, care va fi aprobată ulterior de Ministerul Educației.

Profesorul Romeo Bolohan de la Liceul Tehnologic Mihai Eminescu din comuna Dumbrăveni susține că decizia este una corectă.

„Mi se pare o decizie corectă deoarece deciziile îi privesc pe ei, elevii. Mai mult de atât, se poate adapta și pentru  elevi în vârstă de minim 16 ani și chiar cu un număr  mai mare de elevi participanți. Astfel văd eu o asemenea situație”,  a spus cadrul didactic.

Documentul mai stabilește că „în situațiile în care la nivelul unității de învățământ nu există elevi care au împlinit vârsta de 18 ani, reprezentantul elevilor este desemnat de consiliul elevilor și participă cu statut de observator la ședințele consiliului de administrație, fiind convocat obligatoriu de președintele consiliului de administrație la ședințele în care se dezbat problematici privind elevii”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*