Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

FOTO! A XIV-a ediție a turneului de fotbal „Patru regiuni pentru Europa”, deschisă oficial la Pojorâta

meci pojorata9Vineri, pe stadionul din Pojorâta a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XIV ediții a turneului de fotbal „Patru regiuni pentru Europa”. La eveniment au fost prezenți reprezentanții celor patru regiuni  partenere, Schwaben -Germania, Mayenne-Franța, Cernăuți-Ucraina și Suceava.
Turneul internațional de Fotbal se înscrie în calendarul acțiunilor organizate de Consiliul Județean Suceava cu cei trei partenerii externi. Este prima acțiune organizată începând cu anul 2002 ,în cadrul Convenției parteneriat multilateral a celor patru regiuni, smenată în luna iunie 2000.
Acest turneu este dedicat tinerilor fotbalisști cu vârsta de 16 ani, iar începând cu anul 2000 s-a adăugat evenimentului sportiv o componentă cultural-artistică destinată fetelor cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani.
meci pojorata8
În anul 2011, când turneul s-a desfășurat la Suceava, acțiunile organizate au avut ca temă meșteșugurile populare, în anul 2012 -partenerii francezi au promovat tinerele talente din domeniul muzicii, în anul 2013, la Cernăuți au fost prezentate dansuri populare, iar în anul 2014 Regiunea Schwabena invitat tinere cu experență în domeniul artelor pllastice. În acest an va fi pusă în valoare gastronomia regiunilor participante.

Județul Suceava găzduiește pentru ce-a de a patra oară acest eveniment, ediițiile anterioare fiind organizate la Câmpulung Moldovenesc -2003 și Suceava -2007, 2011.
Astfel, în perioada 5-10 august 2015, în localitatea Pojorâta se desfășoară cea de a XIV ediție a turneului de fotbal.meci pojorata7

Scopul acestei acțiuni este de a uni tinerii de naționalități și culturi diferite prin sport și activități culturale, facilitând legarea de noi prietenii. De asemena, turneul de fotbal favorizează și interacțiunea dintre reprezentanții celor patru unități administrativ teritoriale în vederea promovării unor proiecte comune.
Pojorâta-gazda turneului internațional de fotbal
Din tribuna  nu au lipsit senatorul Neculai Bereanu, deputatul Cezar Cioată, directorul tehnic al Direcției Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, șeful învățământului sucevean,Gheorghe Lazăr, consilierul județean Brândușel Nichitean, primarul din comuna Cornu Luncii dar și alți suceveni pasionați de fotbal.
meci pojorata6
Dată fiind vremea caniculară, partidele de fotbal au fost programate  atât vineri cât și sâmbătă după-amiaza. iar duminică acestea se vor desfășura în prima parte a zilei.
Gazda turneului în ce privește desfășurarea  campionatului a fost  primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu. Conducerile celor patru regiuni și-au exprimat speranța că acest partenriat va continua și că vor fi găsite noi căi de extindere a relaților  însă  fotbalul este cel care va aduna tinerii laolaltă regiunile partenere.

Reprezentantul regiunii Cernăuți a urat succes formațiilor participante ,precizând că așteaptă cu drag tot participanții regiunilor partenere și  la Cernăuți.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că „eu deja știu câștigătorul. Câștigătorul este Asociația Club Sportiv Pojorâta. În trei ani au venit din Liga a IV a în Liga a III a  dar și primăria și primarul din această comună, câștigătorii sunt regiunile   Bucovina din România, Mayenne din Franța, Schwaben din Germania și Cernăuți-Ucraina. Câștigători suntem noi toți. Deschidem oficial de-a de-a XIV ediție a turneului de fotbal al celor „Patru regiuni pentru Europa”.meci pojorata5
 La rândul său, primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, a urat oaspeților  un salut de bun venit în această localitate, fiind pentru prima dată când o ediție se desfășoară pe acest stadion.
„Suntem onorați ca să organizăm cele mai importante evenimente la Pojorâta. Aș vrea să spun că între Consiliul Județean și Primăria comunei există un parteneriat real și că din acest parteneriat al celor patru și această ediție câștigător este județul Suceava pe care noi îl promovăm. Și luați-o ca în spritit de glumă dar la Pojorâta întotdeauna câștigă gazdele”,  a spus Coodreanu.
Imediat după deschiderea oficială, pe stadion s-au desfășurat și primele meciuri între Schwaben-Mayenne și Suceava-Cernăuți. Sâmbătă, tot la Pojorâta vor  fi disputate partidele dintre Cernăuți-Mayenne și Suceava-Schwaben.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*