Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Tone de mâncare depistate fără documente la adăpostul de câini din Lunca Sucevei

caini-maidaneziHrana pentru câinii din adăpostul din Lunca Sucevei este fără documente și expirată.  Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Suceava au depistat în urma unui control că în una din încăperi era depozitată hrană pentru animale, dar pentru care reprezententanții adăpostului nu aveau documente justificative.

like-facebookEi au spus că mâncare a fost adusă de Proanima din colecte făcute în Germania. Purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar Veterinare, Vasile Semeniuc, a declarat că Primăria a înaintat DSV, un dosar prin care a cerut să ca adăpostul din Lunca Sucevei să fie autorizat din partea direcției.

„Ne-am deplasat la adăpost în urma unei solicitări a Primăriei pentru ca pentru autorizare trebuie întrunite niște condiții sanitary-veterinare. Am constatat mici deficiențe în structură, amenajamente și am ajuns și la o încăpere unde erau depozitate cantități mari de hrană. Am cerut documente,nu ni s-au prezentat pentru că nu aveau și ni s-a spus ca spațiul este al Primăriei, dar hrana aparține Proanima. Dat fiind faptul că eram la evaluare nu am aplicat nicio sancțiune însă am cerut să își clarifice situația și când sunt pregătiți să ne cheme din nou”,  a spus purtătorul de cuvânt al DSV.

Cele 20 de tone de mâncare pentru maidanezi pentru care nu există documente justificative şi certificate de conformitate rămân în depozite.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*